Társoldalunk:

Schumacher csak azért sem adja fel

2005.05.24. 11:43

37 pont Michael Schumacher hátránya a világbajnoki éllovas Fernando Alonsóval szemben, a hétszeres Forma-1-es világbajnok mégis bízik a sikeres címvédésben.

"A monacói hétvégén egyértelműen kiderült, hogy autónk igenis versenyképes" - mondta a Ferrari hétszeres bajnoka. "Amíg van esélyem az első helyre, teljes erőből küzdeni fogok, az a szó, hogy 'feladni', hiányzik a szótáramból. Akik ismernek, tudják, hogy ilyen a természetem, igazi harcos vagyok, aki a végsőkig kitart."

A nagy focista Schumacher másik kedvenc sportágából is előhozakodott egy példával. "A focimeccsek 90 percig tartanak, hányszor láthattuk már, hogy az utolsó tíz percben vagy éppen a ráadásban fordult meg az állás. Ez nyugodtan megtörténhet a Forma-1-ben is." Schumacher szavaiban van igazság, az idényből még 13 futam van hátra, azaz a focis példánál maradva még csak az első félidőben, annak is a 29. percében járunk jelenleg.

"Természetesen a lehető legjobban fel fogunk készülni az Európa Nagydíjra, szeretnénk megerősíteni gyenge pontjainkat. Amint az Monte-Carlóban is kiderült, főleg az időmérővel vannak gondjaink, ezen kell a legtöbbet dolgoznunk." Lesz is munka a héten, a többi kilenc együttesnek a tesztek korlátozásáról szóló közös nyilatkozatát (e szerint nagydíjhétvégén nem lehet 50 kilométernél többet tesztelni) alá nem írt maranellói istálló keddtől Fioranóban gyakorol s próbálja fejleszteni a Bridgestone abroncsokat, amelyek lassú felmelegedési idejük miatt képtelenek igazán gyors körhöz segíteni Schumachert és Barrichellót az időmérőkön.

Szavazzanak oldalt, és mondják meg, mi lesz Schumival!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK