Társoldalunk:

Visszavonul a McLaren főtervezője

2005.04.27. 12:03

2001 óta tervezgeti Adrian Newey, a Forma-1-es McLaren-istálló főtervezője a visszavonulást. Idén megteszi.

Négy évvel ezelőtt tele volt azzal a sajtó, hogy Adrian Newey a Jaguar kedvéért elhagyja a McLarent. Az "átigazolásból" végül nem lett semmi, arra viszont jó volt a cirkusz, hogy a 46 esztendős szakemberben jókora tüske maradjon. Azóta tervezgette a visszavonulást, s az idei év végén ki is száll a száguldó cirkuszból.

A Motorsport aktuell című szaklap szerdán megjelent számában olvasható cikk szerint Newey arra még hajlandó, hogy 2005 júliusában lejáró szerződését az idény végéig meghosszabbítsa, utána viszont nincs tovább. "Most már igazi életet szeretnék élni" - jelentette ki Newey. "Van egy Ford GT40-esem és egy kétliteres Abarth-Spyderem, amelyet annak idején még Merzario (a hetvenes években több versenyen is indult) vezetett. Végre élvezni akarom ezeket az autókat, oldtimer versenyeken fogok indulni, s nagyon jól érzem majd magam."

Egyelőre nem tudni, ki áll Newey helyére a McLarennél, a legvalószínűbb megoldás, hogy jelenlegi asszisztensei, Neil Oatley és Mike Coughlan veszik át feladatait.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK