Társoldalunk:

Todt: Ki mondta, hogy kell nekünk Alonso?

2005.04.18. 11:20

Jean Todt, a Forma-1-es Ferrari-istálló főnöke a Bild am Sonntagnak adott interjújában egyfelől védelmébe vette Michael Schumachert, másfelől cáfolta a Fernando Alonso szerződtetéséről szóló pletykákat.

"Michael azért kezdte rosszul a szezont, mert nem tettünk alá olyan autót, amellyel nyerni lehet" - mondta Todt a vasárnapi Bildnek. "Ellenfeleink a télen jobban dolgoztak, ezért átmenetileg faképnél hagytak minket."

Todt nem tudja, hogy Schumacher szerződésének 2006-os lejárta után marad a csapatnál, vagy befejezi pályafutását. "Még Michael sem döntötte el, mikor akarja abbahagyni. Az biztos, hogy a lehető legtovább szeretném az együttesben látni, de korábban tisztáztuk: amíg csak akar, versenyezhet nálunk, de abba sem szólunk bele, ha szögre akarja akasztani a bukósisakot. Minden rajta áll."

Ami a Schumacher visszavonulása utáni időket illeti, Todt szerint "nem áll készenlétben helyettes, nincs olyan emberünk, aki azonnal beugrik a helyére. Állandóan csak azt hallom, Alonso lesz az, de ki mondta, hogy a spanyol pilóta kell nekünk? Tehetséges, az igaz, de nem ő áll kívánságlistánk élén: a magam részéről egy német-angol istállóban versenyző fiatal leigazolását jobb lépésnek tartom."

Nyilvánvaló, hogy Todt Kimi Räikkönenre gondolt (ilyen hírből is volt már tucatnyi), a francia azonban a "tippet" nem kívánta kommentálni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK