Társoldalunk:

Alonso: Schumacher a favorit

2005.04.07. 10:32

A Forma-1-es világbajnokság jelenlegi éllovasa, a spanyol Fernando Alonso szerint továbbra is Michael Schumacher a vb-cím első számú esélyese.

Renault-fölény, Ferrari-kínok ide vagy oda, a világbajnoki pontversenyt vezető Fernando Alonso szerint messze nem dőlt még el, hogy az idényzáró Kínai Nagydíj után kinek a nyakába akasztják az aranyérmet. A spanyol ifjonc tart a hétszeres világbajnok Michael Schumachertől, s úgy véli, továbbra is a német a vb-cím legnagyobb esélyese.

"Schumacher még mindig első számú favorit a Ferrarival" - mondta Alonso a Sport Bildnek. "Jelenlegi előnyünk biztosan nem fog kitartani a szezon végéig, mert lényegesen kevesebbet tudunk javítani közel tökéletes autónkon, mint az ellenfelek." A 24 esztendős versenyző és a főmérnök Pat Symonds ezzel szemben a Marca hasábjain azzal riogatta az ellenfeleket, hogy egyelőre csak nyolcvan százalékon pörög az R25-ös, így éppenhogy van még benne tartalék szorult helyzetekre.

"A totális Ferrari-uralommal jellemezhető évek után nehezen tudom elképzelni, hogy 2005-ben változik a helyzet" - folytatta az eddig 26 pontot gyűjtött Alonso. "Már Bahreinben is láthattuk, hogy az új Ferrari sokkal erősebb, mint a régi volt, bár az olaszok eddig sem az autó, hanem a gumik miatt szenvedtek. A Michelin jelenleg jobbnak tűnik ugyan riválisánál, de ne feledjük, tavaly a japánok verhetetlenek voltak, s idén is kitalálhatnak még valamit."

Alonso elárult magáról egy érdekességet is. "Spanyolországban csak nemrég kezdődtek a Forma-1-es közvetítések, így - még ha ez furcsán hangzik is - körülbelül öt évvel ezelőttig fogalmam sem volt róla, hogy néz ki Schumacher."

A főguru Bernie Ecclestone is szót kért az ügyben. "Schumacher a 'leg', persze, de azért vannak olyanok, akik a tehetséget tekintve vannak olyan jók, mint ő. Ilyen például Räikkönen vagy Montoya, de említhetném Alonsót is: a spanyol pontosan ugyanolyan pályán indult el ebben az évben, mint annak idején Schumacher, óriási klasszis válhat belőle."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK