Társoldalunk:

Ralf Schumi: Michael nem nyerhet Melbourne-ben

2005.03.03. 15:17

Ralf Schumacher szerint a Ferrari jelenleg csak a harmadik leggyorsabb autóval büszkélkedhet, így bátyját nem tartja esélyesnek a melbourne-i győzelemre. A hétszeres világbajnok Jenson Buttonról nyilatkozott úgy, hogy egyelőre várnia kell a diadalra.

A téli tesztek eredményeiből kiindulva a Forma-1 jelenlegi erősorrendje Renault, McLaren, Ferrari, többek között Ralf Schumacher szerint is. A Toyota németje úgy véli, bátyjának nem sok esélye van arra, hogy győzelemmel kezdje a 2005-ös szezont. "Nem nyerhet, autója jelenleg kevés az első helyhez" - jelentette ki a kis Schumi, majd gúnyosan hozzátette, ha a hétszeres világbajnokot esélyesnek tartják, akkor ő is az.

A Ferrari klasszisa is nyilatkozott, szerinte a tavalyi sorozat legkellemesebb meglepetését okozó BAR-Honda egyelőre nem lesz képes futamgyőzelemre, a 2004-es összetett verseny harmadik helyén záró Jenson Button tudása ellenére. "Kimagasló tehetség, de sem ő, sem csapata nem készült még fel a nagy sikerre" - jegyezte meg Michael Schumacher. Button tavaly tízszer volt dobogós, négyszer második, míg hatszor harmadik helyet ünnepelhetett.
   
"Természetesen hamarosan már első is lesz Button. Hosszú a szezon, bármi megtörténhet. A szokásos élcsapatok mellett még a Red Bull is sikeres lehet, nagyszerűen dolgoznak, a teszteken nagyon jó eredményeket értek el." A német szupersztár tavaly 13 alkalommal győzött, de úgy véli, hogy idén erre nincs esélye. Az F1 történetének legeredményesebb pilótája szerint az idény elején semmiképpen sem a Ferrari lesz a futamok első számú esélyese, hiszen a tavalyi autó módosított változatával indul. "Készen állunk a harcra, azt azonban nem jelenthetem ki, hogy ismét világbajnokok leszünk. Ez sport, bármi megeshet" - fejezte be Schumacher.

[origo]/MTI

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK