Társoldalunk:

Hétfőn dől el Heidfeld és Pizzonia sorsa

2005.01.28. 14:57
Többhetes várakozás után hétfőn, az ünnepélyes autóbemutatón mindenképpen eldől, hogy az ausztrál Mark Webber mellett a német Nick Heidfeld vagy a brazil Antonio Pizzonia szerepel a Williams-BMW versenyzőjeként az idei Forma-1-es világbajnokság 19 futamán. A bejelentésre Valenciában kerül sor.

Egyelőre hatalmas a titkolózás, a Reuters hírügynökség pénteki írása szerint a csapat mindkét eshetőségre számít, így kétféle sajtóanyag készül a ceremóniára. Még a két pilótát is bizonytalanságban tartják, mindössze a döntésért felelős Frank Williams (csapatfőnök), Patrick Head (társtulajdonos), Sam Michael (technikai igazgató) és Mario Thiessen (BMW-sportigazgató) tudja majd "sokkal korábban" a választ.
   
A német versenyző tavaly a Jordan-Forddal szerepelt, s 18. volt összetettben, míg a dél-amerikai - éppen a Williamsszel - 15. lett. Pizzonia mindössze három futamon indult. A Williams-BMW 2004-es pilótái közül a kolumbiai Juan-Pablo Montoya a McLaren-Mercedesnél, míg a német Ralf Schumacher a Toyotánál folytatja F-1-es pályafutását.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK