Társoldalunk:

Montoya elégedett

2005.01.05. 14:24

Egyelőre zökkenőmentes Juan Pablo Montoya beilleszkedése a McLaren-Mercedesnél, legalábbis ezt állítja a kolumbiai F1-es.

"Zajlik a tanulási időszak, próbálok beilleszkedni a csapatba, s vezetési technikámat is az autóhoz igazítani. Ugyanis a kocsim nem mindenben passzol ahhoz a stílushoz, amit az elmúlt négy évben már megszoktam a Williamsnél" - mondta a dél-amerikai pilóta.

Montoya nem igazán kedvelte korábbi csapattársát, a német Ralf Schumachert, gyakran voltak vitáik. Ezért sokan várják érdeklődéssel, miként viszonyul majd a finn Kimi Räikkönenhez. "Jóban vagyunk. Kimi egyike azon kevés pilótának, akivel akad közös témánk. Sok dologról tudunk beszélgetni, van néhány közös hobbink is" - jegyezte meg Montoya.

A két versenyző eddig még nem vett részt közösen tesztelésen, legalábbis McLaren-pilótaként, s a kolumbiai szerint eleinte biztosan a csapattárs lesz a gyorsabb. "Már évek óta ezzel az autóval szerepel, ez előnyt jelent majd számára. De nem akarok lemaradni, a lehető leggyorsabban fel akarok zárkózni. Ezért egyelőre nem a köridők, hanem a megfelelő beállítások megtalálására törekszem" - mondta a népszerű pilóta.

Juan Pablo Montoya év végi helyezései a Forma-1-ben:

  • 2001: (17 futam, Williams-BMW): 6./31 pont
  • 2002: (17 futam, Williams-BMW): 3./50 pont
  • 2003: (16 futam/Williams-BMW): 3./82 pont
  • 2004: (18 futam/Williams-BMW): 5./58 pont

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK