Társoldalunk:

Häkkinen tesztpilóta lehet a McLarennél

2004.12.15. 10:14

A grandprix.com értesülése szerint Mika Häkkinen nemcsak a Mercedes DTM-együttesét erősíti majd jövőre, hanem időnként a McLaren új versenyautóját is tesztelni fogja. Mi több, állítólag ő lesz a harmadik számú versenyző, azaz Montoya vagy Räikkönen csereembere.

Mika Häkkinen neve megint a Forma-1-gyel kapcsolatban bukkant fel a lapokban, a grandprix.com szerint a finn nemcsak DTM-ezni, hanem tesztelni is fog jövőre. A lap úgy tudja, időnként besegít majd az MP4-20-as fejlesztési munkálataiba, sőt, állítólag harmadik számú versenyzőként, azaz az esetleg lebetegedő/megsérülő Juan Pablo Montoya vagy Kimi Räikkönen helyetteseként is számítanának rá.

A McLaren hivatalos nyilatkozatban cáfolta, hogy a csapat tagjaként 1998-ban és 1999-ben világbajnok Häkkinen januártól tesztember lenne, ám nem lehet véletlen, hogy a hír éppen akkor látott napvilágot, amikor kiderült, Alexander Wurz valószínűleg képtelen lesz ellátni tesztpilótai feladatait, ugyanis nem fér el kényelmesen a kissé szűkre szabott új autóban. Emiatt napjai minden bizonnyal meg vannak számlálva Wokingban, a finn lehet az utódja. "Erről senki sem tárgyalt Häkkinennel vagy képviselőjével" - olvasható mindenesetre a McLaren közleményében.

A Sunday Herald által világgá kürtölt hírt viszont még nem cáfolta senki (illetve egy szóvivő szerda délelőtt már igen), a vasárnapi lap úgy értesült, új főszponzora lesz Räikkönenéknek. Ha hinni lehet a cikknek, az ezüst nyilak jövőre már nem füstölnivalót, hanem alkoholt reklámoznak majd, a West cigarettamárka logóját a Johnnie Walker válthatja fel. A whiskyt forgalmazó Diaegóval a McLaren 36 millió dolláros szerződést írt alá, az eddigi főszponzor, az Westet árusító Reemtsmát is birtokló Imperial Tobacco a dohánytermékek reklámozásának tilalma miatt a száguldó cirkusszal való végső szakítást tervezi. Emiatt még abba is hajlandó volt belemenni, hogy az eredetileg 2005 júliusában lejáró kontraktust idő előtt felbontsa, így a márciusi idénynyitón elvileg már Johnnie Walker-McLaren-Mercedesekkel találkozhatunk majd. (A szóvivő szerint marad a West-logó.)

Újság még a McLaren háza tájáról, hogy a gárda élni kíván a szabályok adta jogával (a pontverseny utolsó hat helyezettje három autóval körözhet a pénteki edzéseken). "Ha ebből profitálhatunk, feltétlenül belevágunk" - nyilatkozták a csapatnál.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK