Társoldalunk:

Stoddart is marasztalja Baumgartnert

2004.12.07. 12:26
Szeretné megtartani Baumgartner Zsoltot a Minardi Forma-1-es istálló a következő idényre - jelentette ki Paul Stoddart csapatfőnök.

"Remélem, Zsolt visszatér a 2005-ös autóba, de sok függ a támogatói és üzleti döntésektől" - fogalmazott az ausztrál vezető. A Minardi az elmúlt évadban csupán egy pontot szerzett, azt is éppen az első magyar Forma-1-es pilóta révén, aki Indianapolisban végzett a nyolcadik helyen.
   
Az istálló névadója, Gian Carlo Minardi a múlt héten úgy nyilatkozott az Autosprint című jól ismert szaklapnak, hogy miután megállapodtak a Cosworth motorszállítóval a folytatásról, Baumgartner támogatói hitet tettek a jövő évi közös együttműködés mellett (ezt azért még nem lehet teljesen biztosra venni).
   
Lapértesülések szerint a 23 esztendős magyar pilóta olasz csapattársa, Gianmaria Bruni helyzete bizonytalan, s távozása esetén helyét Patrick Friesacher foglalhatja el, amennyiben sikerül előteremtenie a megfelelő anyagi hátteret az induláshoz. Az osztrák menedzsere, a Baumgartner ügyeit is intéző Frank Tamás a Kleinen Zeitung megkeresésére azt mondta, "különösen pozitív hangulatú" tárgyalásokat folytatott különböző cégekkel, s 10-14 napon belül eldőlhet Friesacher sorsa.
   
Stoddart elárulta még, hogy az elmúlt hónapban tartott aukciókon összesen 1,5 millió dollárt folyt be a csapathoz régi Forma-1-es járművek és egyéb relikviák értékesítéséből.

[origo]/MTI

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK