Társoldalunk:

Minardi: Baumgartner "szinte biztosan" marad

2004.12.03. 10:51

A Forma-1-es Minardi-istálló alapítója, Gian Carlo Minardi szerint Baumgartner Zsolt szinte biztosan a csapatnál marad.

Baumgartner Zsolt jövőjével kapcsolatban semmi biztosat nem lehet tudni. Paul Stoddart csapatfőnök állítólag marasztalja, mi több, első számú pilótaként számítana rá, Frank Tamás menedzser szerint ugyanakkor a szponzorok nem tolonganak első Forma-1-es pilótánkért, így korántsem biztos, hogy maradhat a Minardinál. Nemrégiben felröppent, a tengerentúli IRL-sorozatból kapott ajánlatot (ezt nem erősítette meg senki), valamint tudni lehet azt is, hogy akár egy "neves istállóhoz" is elmehet tesztpilótának.

Baumgartner elsősorban versenyezni szeretne, így utóbbi ajánlatra csak legvégső esetben mond igent. A Minardinál senkinek sem lenne ellenére, ha a magyar fiú az együttesnél maradna, megkedvelték, szeretik, ellentétben csapattársával, Gianmaria Brunival. Az olasznak az idény során többször is sikerült magára haragítania a stábot, látványos sértődésekkel jelezte, ha valami nem tetszett neki, előfordult, hogy még működőképes autóval is feladott futamot.

Ennek fényében meglepő Gian Carlo Minardi legutóbbi nyilatkozata, a csapatalapító Stoddarttal ellentétben nem tartja elképzelhetetlennek, hogy Bruni Faenzában marad. "Ha az olasz szponzorok látnak fantáziát benne, mi nem zárkózunk el a szerződéshosszabbítás elől" - nyilatkozta Minardi az Autosprint magazinnak.

Bennünket persze sokkal jobban érdekel, amit Baumgartnerről mondott, s e tekintetben nem is lehet okunk panaszra. "Zsolt szinte biztosan nálunk marad. Legjobb tudomásom szerint szponzorai megnyugodtak, amint értesültek a Cosworth helyzetének rendeződéséről na meg arról, hogy jövőre azokkal az erőforrásokkal indulunk, amelyeket idén a Jaguar használt." Az 57 esztendős Minardi elismerően beszélt Baumgartnerről, kiemelve, hogy a magyar versenyző szerezte a kiscsapat idei egyetlen pontját.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK