Társoldalunk:

Ecclestone egyelőre megúszta az ítélethirdetést

2004.11.25. 8:28

A londoni legfelsőbb bíróság későbbi időpontra halasztotta a döntéshozatalt a Forma-1 karmesteri pálcájáért zajló perben.

Néhány héttel az év vége előtt sem lehet még tudni, ki irányíthatja jövőre a Forma-1-et, a londoni legfelsőbb bíróság ugyanis elnapolta az ítélethirdetést Bernie Ecclestone és az SLEC 75 százalékát birtokló három bank közötti perben. A pénzintézetek részesedésüknek megfelelő beleszólási jogot követelnek a száguldó cirkusz ügyeibe, Ecclestone viszont továbbra is maga szeretne dönteni minden lényeges kérdésben.

A tárgyalás hétfőn kezdődött Andrew Park bíró vezetésével, s noha mindkét felet meghallgatták, egyelőre nem született döntés. Nem tudni, kinek a pártjára áll majd a bíró, jogszakértők szerint mindenesetre a Bayerische Landesbank, a JP Morgan és a Lehman Brothers "állnak jobban".

Ecclestone persze úgy véli, neki van igaza, övé a hatalom, s ezen nem változtathat senki. "A bankok semmit nem tudnak felmutatni" - nyilatkozta a 74 esztendős üzletember a Financial Timesnak. "Valóban magukénak tudhatják az SLEC háromnegyedét, csakhogy annak a cégnek nincs beleszólása a Forma-1 ügyeibe. Én vezetem a Formula One Managementet és a Formula One Administrationt is, valójában ezek a vállalatok kontrollálják, mi történik a sportágban. Ha ebből indulunk ki, a Forma-1 az enyém, s ezen a most zajló per sem változtathat."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK