Társoldalunk:

Darabonként vihető Schumi Ferrarija

2004.11.02. 15:10

A Ferrari mindenből pénzt csinál, amiből lehet, legújabban azt találták ki, eladják darabokban a hétszeres világbajnok Michael Schumacher idei autóját.

Valóra válhat a tehetősebb Forma-1-rajongók álma, ha megvan a kellő akarat és duzzadozó bankszámla, nappalijukba állíthatják a hétszeres világbajnok Michael Schumacher Ferrarijának egyes alkatrészeit. A pályán idén utolérhetetlennek bizonyult maranellóiak legújabb marketingötlete, hogy áruba bocsátják Schumacher győztes autójának egyes alkatrészeit.

Az F2004-est az utolsó darabig szétszedték, az első vezetőszárnytól az ülésig kapható minden. A vásárlókat a gyár internetes áruházában várják, az árak azonban borsosak: a kipufogócső ára például 5000 euró, az előbb említett ülésért 2500-at kell leszurkolni, a kormánykerékért 3450-et. A legolcsóbb alkatrész a váltóból kioperált hátrameneti fokozat, csupán 666 eurót kérnek érte.

A Ferrari odáig ment, hogy az autó lelkét, a motort is bevette a játékba, az erőforrásra nem kevesebb, mint negyvenezer eurót kell összespórolni. "Ez a pénzkeresés modern formája" - magyarázta Luca di Montezemolo elnök. "A Ferrarit mindenhol szeretik, ezért döntöttünk úgy, hogy eredeti alkatrészeket adunk el a rajongóknak."

Az érdeklődés egyébként hatalmas, már számos alkatrész talált gazdára. Amint elkel minden, az akciónak folytatása következik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK