Társoldalunk:

Szerdán dől el Button sorsa

2004.10.18. 10:05

Csak két nap múlva derül ki, hogy Jenson Buttonnak maradnia kell a BAR-Hondánál, vagy mehet a Williams-BMW-hez.

A szerződésfelügyelő-testület (Contract Recognition Board - CRB) szombati, milánói ülésén letudta a meghallgatást Button-ügyben, ám a Williams egyik szóvivője szerint szerdáig is eltart, míg megszületik az angol jövőjéről szóló döntés. Mint ismeretes, Button nyár végén aláírt a kék-fehérekhez, miközben jelenlegi együttese, a BAR álláspontja szerint 2005-re is érvényes szerződése van. Mindkét istálló benyújtotta a saját igazát bizonyító papírokat a CRB-hez, amelynek feladata eldönteni, kinek van igaza.

A szombati meghallgatáson a csapatok jogászai a három független bíró előtt előadták álláspontjukat, természetesen mindkét fél optimistán látja az esélyeket. Az már kiderült, hogy akármilyen határozat születik is, fellebbezés nem lesz, azaz a BAR és a Williams is belenyugszik a verdiktbe. Amennyiben a bírák a BAR-nak adnak igazat, a Williams állítólag kész fizetni Buttonért: a Bild szerint közel négy és fél millió eurót tettek félre erre a célra. Mindenképpen szükséges is, hogy megegyezés szülessen, az ügy ugyanis számos "helyezkedő" pilótát érint még.

A CRB-t 1991-ben alapították, amikor az akkori Benetton-csapatfőnök, Flavio Briatore egy verseny után "lenyúlta" Michael Schumachert a Jordantől. Azóta minden egyes szerződést meg kell küldeni a testület svájci központjába, ennek hiányában a pilóta nem állhat rajthoz. A szervezet első döntését 1993-ban, Mika Häkkinen McLarenhez szerződésekor hozta: a finn aláírt a brit alakulathoz, miközben a Lotusnak - két év után - opciója volt rá. A bíró - a mostanihoz egyébként kísértetiesen hasonló ügyben - mégis a wokingiak javára döntött.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK