Társoldalunk:

Lauda csalódott Schumiban, Ralfot nem cserélik le

2004.09.28. 16:48

A háromszoros világbajnok Niki Lauda szerint érthetetlen, mi történt (a csapatától elnézést kért) Michael Schumacherrel Sanghajban, a Marca című sportlap értesülése szerint Eddie Jordan a Renault-tól venne motort. Ralf Schumachert nem cserélik le, London Európa Nagydíjat rendezne.

Kérdezze Szabó Róbertet, az Autó-Motor főszerkesztőjét, F1-es szakértőt október 1-jén, pénteken 14 órától!

Niki Lauda - korábbi, piszkálódó nyilatkozatai ellenére is - Michael Schumacher legnagyobb rajongói közé tartozik, a múlt vasárnapi Kínai Nagydíj után azonban kritikusan nyilatkozott a kerpeniről. Az osztrák szerint egy olyan kaliberű pilóta, mint Schumacher, nem teljesíthet gyatrán csak azért, mert már zsebben van hetedik világbajnoki címe. "Csalódtam Michaelben" - nyilatkozta Lauda. "Ilyen problémás hétvégét soha nem láttam még tőle, el sem tudom képzelni, mi történt vele."
 
Maga Schumacher sem tudta még feldolgozni a Kínában történteket, elnézést is kért a Ferraritól. "Nagyon sajnálom, hogy világbajnokként nem sikerült jó eredményt elérnem Sanghajban. A csapatból mindenki úgy dolgozott, mint az őrült, részemről viszont semmit sem sikerült hozzátennem az erőfeszítésekhez. Csak azt mondhatom, a következő versenyen alaposan odateszem magam."

Schumacher azért nincs letörve: "Alapvetően a pozitív oldaláról kell megközelítenem a vasárnapi eseményeket: csodálatos, hogy Rubens révén a Ferrari nyerte az első Kínai Nagydíjat. A világbajnokságot már megnyertem, sok értelme nincs, hogy napokig merengjek ezen a futamon."

A kisebbik Schumacher Sanghajban ismét összebalhézott csapatával, egy Williamshez közel álló forrás szerint ezért felmerült, az utolsó két futamon kispadra ültetik Ralfot. "Amennyiben lehetséges, szeretem mindkét autómat a célban látni. Jobban örültem volna, ha Ralf folytatja a versenyt" - kommentálta a 37. kör történéseit Sir Frank Williams csapatfőnök. Emlékezetes, Schumacher akkor ütközött Coultharddal, kiment a boxba, ahol - a legújabb magyarázat szerint - azt mondták neki, várjon, míg lerendezik kerékcserére érkező csapattársát, Montoyát. A német ezt félreértette, kiszállt autójából, és feladta a versenyt. "Ralf biztosan ott lesz Japánban, s versenyezni is fog Szuzukában" - tisztázta a helyzetet Patrick Head az Atlas F1 kérdésére.

A Marca című sportlap értesülése szerint a Ford Forma-1-ből történt kiszállása miatt motor nélkül maradt Jordan-istállót a Renault mentheti meg. Eddie Jordan korábban a Toyotával tárgyalt, de mivel a kölniek cserébe szerződéshez akarták juttatni tesztpilótájukat, az ausztrál Ryan Briscoe-t, nem született megegyezés. A Renault részéről Patrick Faure régóta támogatja azt az elvet, hogy a nagyobb csapatok lássák el erőforrásokkal a kicsiket, mindenesetre jelen pillanatban nem túlzottan valószínű, hogy jövőre francia motor dolgozzon a Jordanekben.

Ken Livingstone főpolgármester változatlanul támogatja, hogy a közeljövőben Londonban is rendezzenek Forma-1-es futamot, de nem a silverstone-i Brit Nagydíj kárára. "Örülnék annak, ha a sorozat illetékesei felkérnének bennünket az Európai Grand Prix megrendezésére. Ugyanakkor azt is szorgalmazom, hogy Silverstone maradjon a Brit Nagydíj házigazdája, hiszen ez az esemény folyamatosan hozzájárul a brit autó-motor sport sikerességéhez" - mondta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK