Társoldalunk:

Button parkolópályára kényszerülhet

2004.09.17. 13:29

A Forma-1-es BAR-istálló egyik bennfentese szerint elképzelhető, hogy Jenson Button a lelátóról nézi majd a 2005-ös idény futamait.

Eredetileg szeptember végén akart Jenson Button ügyében a szerződésfelügyelő testület (CRB) dönteni, az időpont azonban különféle problémák miatt kitolódott október végére. Holott a BAR és a Williams is nagyon szeretné már tudni, magáénak tudhatja-e a pilótát, avagy sem.

Döntés tehát később lesz, ez azonban nem akadályozta meg a BAR egyik "magas rangú" illetékesét, hogy nyilatkozzon a sajtónak. A titokzatos személy azt fejtegette a The Mirror című bulvárlapnak, csapata valószínűleg megnyeri a Buttonért folytatott harcot, de nem biztos, hogy szerepelteti is jövőre. "Mi nem kényszeríthetjük rá Jensont semmire, ha nem akarja vezetni autónkat, hát nem fogja" - mondta az ismeretlen. "De az biztos, hogy az érvényes szerződés birtokában semelyik istállóhoz sem engedjük el."

Button két szék között a pad alá eshet, Flavio Briatore (aki korábban menedzsere volt, de 2002-ben "ejtette") viszont nem aggódik. Az olasz szerint is a BAR számára kedvező döntés születik majd, mégis biztos benne, az angol a Williamshez igazol. "Maradnia kell, hiszen ez áll szerződésében. De szerintem a BAR nem fog ragaszkodni egy olyan pilótához, akinek mehetnékje van, s ez érthető is: Jenson nem Schumacher, én sem keverednék háborúba miatta" - nyilatkozta Briatore. Hozzátette még, szerinte az ügy peren kívüli megegyezéssel fog zárulni (azaz a Williams kifizeti a Buttonért kért összeget).

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK