Társoldalunk:

Schumi összebalhézott Montoyával, Villeneuve már Kínában visszatérhet

2004.09.13. 12:44

Michael Schumacher az Olasz Nagydíj után azzal vádolta meg Juan Pablo Montoyát, hogy a verseny első kanyarjában direkt lassított. Antonio Pizzonia megdöntötte a hétszeres világbajnok világcsúcsát, 369,9 kilométeres sebességet ért el vasárnap. Megbízható források szerint Jacques Villeneuve a következő, sanghaji futamon beülhet Jarno Trulli Renault-jába. A poroltót belélegző Gianmaria Bruni jól van.

Igencsak eseménydúsra sikeredett a vasárnapi Olasz Nagydíj Monzában: kezdődött esővel, folytatódott Michael Schumacher megpördülésével, végül az idei erőviszonyoknak megfelelően kettős Ferrari-győzelemmel zárult. A hétszeres világbajnok a 15. helyről küzdötte fel magát a dobogó második fokára, s ugyan támadhatta volna csapattársát, Rubens Barrichellót, inkább bekísérte a brazilt a célba.

Miután mindenki kiünnepelte magát, a pódiumon kissé visszafogottan vigadó Schumacher éles kirohanást intézett Juan Pablo Montoya ellen, szerinte a kolumbiai bele akarta "hajszolni" egy büntetésbe. Emlékezetes, a kerpeni az első kanyar előtt kissé elfékezte magát, ezért kénytelen volt lerövidíteni a pályát. Mivel a versenybírók különösen kihegyezték magukat erre a fordulóra (Baumgartnernek is kiosztottak egy büntetést, amiért az időmérőn nem tudta bevenni), Schumacher visszaengedte maga elé Montoyát, akit a kanyarátvágással megelőzött.

A futam után aztán a ferraris úgy nyilatkozott, Montoya játszadozott vele. "Juan direkt lelassított, csak hogy úgy nézzen ki, jogosulatlan előnyre tettem szert vele szemben, s ezért később megbüntessenek." Montoya heves fejcsóválásba kezdett a vádakat hallva: "Tényleg azt mondta, hogy lassítottam? Ez óriási hülyeség. Egyszerűen nem volt tapadása az autómnak, hiába tapostam a gázt, nem ment úgy a gép, ahogy kellene."

Montoya, noha sokáig harmadik volt, végül ötödikként haladt át a célvonalon, csapattársa, Antonio Pizzonia (aki utoljára helyettesítette a Sanghajban visszatérő, ezen a héten már tesztelő Ralf Schumachert, s akit Coulthard alaposan kiosztott, amiért az utolsó körökben "idióta módon" támadta) hetedik lett, a Williamsnek azonban nem kell szomorkodnia az elpackázott dobogó miatt. Pizzonia ugyanis megdöntötte Schumacher tavaly Monzában felállított, 368,8 km/h-s gyorsasági világcsúcsát, a brazil 369,9 kilométeres sebességet préselt ki a kék-fehér versenyautóból.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK