Társoldalunk:

Barrichello indul az élről Monzában

2004.09.11. 15:17

Drámai napon van túl Baumgartner Zsolt, aki szombaton délelőtt az Olasz Nagydíj negyedik szabadedzésén vétlen áldozata volt egy rendkívül súlyos balesetnek. Az első magyar Forma-1-es pilótát a mögötte autózó Giorgio Pantano találta telibe 300 km/óra körüli tempóval. Baumgartner Zsoltnak esélye sem volt az ütközés elkerülésére, az irányíthatatlanná vált Jordan torpedóként csapódott a Minardiba, amin hatalmas lyukat ütött. Szerencsére mindkét pilóta sértetlenül úszta meg a rendkívül komoly ütközést.

Baumgartner Zsolt ezt követően kénytelen volt az eredetileg Brunira beállított tartalékautóba átülni, de ez sem zavarta meg, hiszen a hivatalos időmérésen jobban teljesített, mint olasz csapattársa. Az időmérés során Zsolt az első féktávon megcsúszott és csak úgy tudott korrigálni, hogy levágta a kanyart. Utólag ezért a manőverért egy másodperces büntetéssel sújtotta a versenybíróság, így Bruni mögé került.

"Ma annyi minden történt velem, mint máskor három-négy hétvége alatt" - mondta Baumgartner. "A második szabadedzés első gyors körét megelőzően a célegyenes bejáratánál elmentem Pantano mellett, és úgy kezdtem a gyors körömet, hogy a Jordan mögöttem volt. A célegyenesben, amikor a kanyar előtt belenéztem a tükörbe, azt láttam, hogy Pantano autója szokatlan helyzetben van. Miután befordultam, már csak egy óriási csattanást és ütődést éreztem. Utólag elemezve a történteket egyértelmű, hogy óriási szerencsém volt, hiszen szinte a csodával határos, hogy sérülés nélkül úsztam meg a balesetet. Két hete Spában Button csapódott nekem a versenyen, de az az ütközés csak kívülről nézett ki durvának. Különbség az akkori ütközéshez képest, hogy akkor Buttonnal szinte azonos sebességgel haladtunk, most viszont óriási volt a két autó sebessége között a különbség."

"Ha Panatano egy kicsivel gyorsabban jön, vagy ha kevesebbszer forog meg, akkor nagyobb lehetett volna a baj. Így is nagyon szerencsétlen volt, hogy ő farral érkezett, hiszen a váltója torpedóként ütött lyukat az autómon, pár centire a lábamtól. Most van igazán nagy jelentősége a mérnökök és a konstruktőrök hihetetlen áldozatkész és figyelmes munkájának, hiszen, ha nem egy ilyen kiválóan tervezett autóban ülök, akkor most ki tudja, mi lenne velem. A Forma-1 biztonsági előírásai megvédtek, de bármilyen más versenysorozatban valószínűleg kettészakadt volna az autóm."

"Miután kiszálltam az autóból, a lábamat és a karomat fájlaltam, a testemnek ezen a két pontján ért ütés, de délutánra ezek a fájdalmak enyhültek. A nyakam szerencsére egyáltalán nem fáj, remélem, hogy ez így lesz a holnapi ébredésnél is. Pantanóval nem beszéltem az ütközés óta, nem is tudom, mi volt az oka annak, hogy elvesztette az uralmát az autó felett."

"A délutáni időmérésen nem volt könnyű dolgom, hiszen kicsit bennem volt a baleset emléke, és a tartalékautót vezetni sem ugyanaz, mint a rám beállított "éles" Minardit. Ennek ellenére a második körben sikerült egy megfelelő időt autóznom, bár kétségtelen, hogy az első kanyarban komoly korrigálásra kényszerültem. Összességében azonban nem nyertem ott időt, hiszen a mérnököm adatokkal támasztotta alá, hogy más körökben gyorsabb voltam a pályának ezen a pontján. Ennek ellenére kaptam egy másodperces büntetést, ami szerintem inkább a mezőny többi tagjának volt intés a holnapi napra, hogy az első kanyarban szándékosan ne próbálkozzon senki hasonló manőverrel."

"A magam részéről örülök, hogy egyben vagyok a mai nap után, nagyon bízom benne, hogy erre a hétvégére már kiürítettem a balszerencsetáramat, és vasárnap egy sikeres és szerencsés versenyt futhatok. Leginkább azt szeretném, ha sikerülne úgy végigmennem a pályán, hogy egyetlen autó sem talál el..."

[origo]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK