Társoldalunk:

Ralf Schumi Monzában sem indulhat

2004.09.01. 12:53

Tíz héttel indianapolisi balesete után Ralf Schumacher még mindig nem teljesen egészséges, így a Forma-1-es Williams-istálló német pilótája a szeptember 12-i Olasz Nagydíjon sem állhat rajthoz.

Hiába szeretett volna Ralf Schumacher az Olasz Nagydíjon újra autóba ülni, egyelőre várnia kell a visszatérésre. Mint kedden kiderült, szervezete nincs olyan állapotban, hogy elviseljen egy verseny jelentette fizikai megterhelést, így ismét a tesztpilóta Antonio Pizzonia jut helyette szóhoz. "Ralf gyógyulása jó ütemben halad, Monza után megkezdheti a teszteléseket" - áll a Williams közleményében.

Ez azonban csak Ralf távolmaradásának formális oka, a tényleges, hogy Sir Frank Williams nem akar kockáztatni. A pauza ideje alatt ugyanis a biztosító fedezi az idény végén távozó német fizetését, Sir Frank így értékes százezreket (versenyenként pontosan hétszázat) spórolhat meg. Schumachert kedden, a Bad Nauheim-i sportklinikán vizsgálta meg orvosa, Johannes M. Peil, s noha tőle zöld utat kapott, a biztosítótól nem.

Indianapolisban elszenvedett balesete után az orvosok közölték, hogy a csigolyarepedés gyógyulási ideje tíz-tizenkét hét, Ralfot így - honi kifejezéssel élve - éppen szeptember 12-ig írták ki betegállományba. A biztosító ragaszkodik a határidő betartásához, felesleges kockázatot nem akar vállalni. "Csak akkor engedem vissza Ralfot az autóba, ha az orvosok és a biztosító is feljogosítanak erre, vagy ha aláírja, hogy baleset esetén minden követeléséről lemond" - idézték Sir Franket Ralf weboldalán. "Nem szeretném, ha valami fatális véletlen folytán pilótám is tolószékbe kényszerülne."

"Monza, nélkülem. Ez nagy csalódás számomra, kicsit sem vagyok boldog" - nyilatkozta Ralf. "Jól érzem magam, az elmúlt hetekben naponta több órát tréningeztem, hogy újra autóba ülhessek. Úgy látszik, hiába."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK