Társoldalunk:

Schumi megdöntötte saját világcsúcsát

2004.08.15. 13:49

Balszerencsés versenyzést követően a 15. helyen végzett Baumgartner Zsolt a Magyar Nagydíjon. Az első magyar Forma-1-es pilóta ugyan eredetileg a 18. helyről rajtolhatott volna, de már a felvezető körben problémái akadtak az autó egy szenzorával, és csak a bokszból eredhetett a mezőny után.

A verseny első harmadában a pilóta már 4 másodpercre is megközelítette csapattársát, Gianmaria Brunit, de azután fokozatosan nőni kezdett kettejük között a különbség, és a második kerékcsere során fellépő újabb technikai problémát követően Baumgartner már elveszítette esélyét a felzárkózásra. A 15. helyen célba ért magyar pilótát a pályára tóduló nézők százai ünnepelték a Minardi boksza előtt a leintés után. Baumgartner Zsolt a kommunikációs táblára kiíratta a csapattal a "Köszi" üzenetet, amit a nemzeti színekkel együtt a nézőknek szóló köszönetként a magasba emelt az ünneplők előtt.

"Sajnálom, hogy ezen a hétvégén csak a szombati időmérőn tudtam igazi örömet okozni a magyar nézőknek. Nagyon készültem a rajtra, hiszen mindenki tudja, hogy a Hungaroringen mennyire fontos az első kanyar utáni sorrend. Terveim hamar szerte foszlottak, hiszen a felvezető körben egy szenzorhiba miatt a csapat kihívott a bokszba. A számítógépes rendszer újraindítása után így csak a bokszból indulhattam a mezőny után. Később sajnos újra megismétlődtek a gondok, és a második kerékcserénél le is állt az autó. Akkor úgy tűnt néhány másodpercig, hogy vége a versenyemnek, de szerencsére sikerült újra indítani a Minardit. Ekkortól kezdve azonban eldőlt, hogy már nincs esélyem, ezzel az autóval már nem vagyok versenyképes."

"Csalódás volt ez számomra, de a hazai közönség és a csapat miatt kitartóan szenvedtem tovább a technikával. Tudtam, hogy a Minardinak milyen fontos, hogy mindkét autó célba érjen, hiszen ilyesmi idén elvétve fordult elő. Nehéz volt a verseny, de nem akartam feladni, hiszen tudtam, hogy hazai közönség előtt célba kell érnem. A leintést követő ünneplés aztán nagyon meglepett, és szinte elérzékenyültem, amikor a Minardi garázsa előtt több száz ember skandálta a nevemet. Nagyon boldog vagyok, hogy örömet okoztam a magyar szurkolóknak, és bízom abban, hogy érek még el jobb eredményt is hazai pályán."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK