Társoldalunk:

Räikkönen vasárnap odavágna Schuminak

Kimi Räikkönen bízik abban, hogy a Brit Nagydíjon megszerzett második helye után vasárnap a Forma-1-es világbajnokság tizenkettedik futamán, Hockenheimben is sikeres lesz, ráadásul ezúttal győzni szeretne. A hatszoros világbajnok Michael Schumacher biztos abban, hogy a Német Nagydíjon nagy csatát láthatnak majd az F1-rajongók, s reméli, hogy nem szakad meg idei sikersorozata, s tizenegyedik diadalát ünnepelheti majd.

"Az eredmény mellett az átalakított autó, az MP4-19B teljesítményével is elégedett voltam, s a csapat szintén ünnepelt. Végig úgy éreztem, hogy versenyben vagyok a legjobbakkal, így alig várom, hogy a Német Nagydíjon is bizonyítsak. Sokat számít majd, hogy ez lesz a Mercedes-Benz hazai futama, s rengetegen szurkolnak majd nekünk" - mondta a McLaren-Mercedes finn klasszisa.

Räikkönen megjegyezte: a futamra aerodinamikai módosításokkal készülnek, ezeket a Brit Nagydíj után tesztelték. "Nagyon ígéretes eredményeket hoztak a próbák. Úgy tűnik, hogy a folytatásban eredményesebbek lehetünk, vagyis ezen a hétvégén a győzelem sem elérhetetlen. Ráadásul imádom a hockenheimi pályát, amely számos előzési lehetőséget kínál."

Ha a finn versenyző a legjobb nyolc között ér célba, akkor először lesz pontszerző a Német Nagydíjon, mert korábban mindhárom alkalommal idő előtt búcsúzott.

Michael Schumacher bízik abban, nem szakad meg idei sikersorozata Hockenheimben.

Így szavaztak önök

Schumi csapata már Hockenkeimben világbajnok lehet. Meglesz?
- Semmi kétség 317 (47,6%)
- Ha Baumgartner úgy akarja 263 (39,5%)
- Az ezüst nyilak nem engedik 74 (11,1%)
- Trulliéké lesz a cím 12 - (1,8 %)
Összes voks: 666

"Fantasztikusan dolgoznak a Ferrari munkatársai, s ennek eredményét ünnepelhetik a futamok után. De egy pillanatra sem hagynak ki, erre nincs is lehetőségünk, pedig remek autóval rendelkezünk, valamennyi pályán versenyképesek vagyunk. De egyértelmű, hogy nehéz verseny vár ránk, több riválisunk is akad, s azt sem felejthetem el, hogy tavaly sem én nyertem" - mondta a maranellói istálló német sztárja.

Michael Schumachert nem nyomja teher amiatt, hogy idén 11-ből tíz GP-n diadalmaskodott, pedig nem is kérdés, hogy a német szurkolók ezúttal is csak az első helyet tartják elfogadhatónak. "Nyugodt vagyok" - jegyezte meg a pilóta.

A 2004-es pontverseny éllovasa korábban kétszer győzött a Német Nagydíjon, 1995-ben és 2002-ben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK