Társoldalunk:

Ralf Schumacher a Hungaroringen akar visszatérni

Az indianapolisi futamon elszenvedett súlyos balesetéből lábadozó Ralf Schumacher a világbajnokság 13. futamán, az augusztus 13-15-i Magyar Nagydíjon szeretne visszatérni a Forma-1 világába. Ezt Mario Thiessen, a német pilótát foglalkoztató Williams-BMW motorsport-igazgatója jelentette ki.

"Többször is beszéltem Ralffal az elmúlt napokban, s mindannyiszor optimistán vélekedett a visszatérés időpontjáról. Sokkal bizakodóbb, mint az orvosok. Napokon belül újabb, alapos vizsgálaton esik át, akkor majd többet tudhatunk erről" - jegyezte meg Thiessen.

Hozzátette: Ralf Schumacher szereplését nem befolyásolja, hogy jövőre már a Toyotát erősíti, mivel idén még sokat segíthet a Williamsnek. Ezt Frank Williams csapatfőnök is megerősítette.

"Ralf nélkül folyamatosan csökken az esélyünk a jó helyre az összetett versenyben" - szögezte le az istálló első számú vezetője, aki megjegyezte, hogy többmillió dollártól esik el a Williams, ha nem végez előkelő helyen a szezon végén.

A június 20-i indianapolisi baleset során  Ralf Schumacher két gerinccsigolyájában is törés keletkezett, ezért a legutóbbi két futamon, a Francia és a Brit Nagydíjon is a spanyol Marc Gené helyettesítette, de nem szerzett pontot.

Az Egyesült Államok Nagydíját követően a 4. helyet birtokló Williams-BMW 36 pontos volt, előtte állt a BAR-Honda (58)és a Renault (66). A legutóbbi futam után is ez volt a helyzet, csak a pontszámok módosultak (41-67-79). Vagyis az ifjabbik Schumachert nélkülöző csapat hátránya növekedett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK