Társoldalunk:

Alonso gyorsabb volt Schumachernél

Baumgartner Zsolt a szombat délelőtti utolsó szabadedzésen remekelt a Francia Nagydíjon, hiszen a 16. helyen végzett és kiváló időt autózott. A délutáni időmérésen ugyan hibázott, de a 20. hely ellenére a magyar jókedvű és bizakodó.   

"Remek napon vagyunk túl, ezt annak ellenére mondhatom, hogy a hivatalos edzésen hibáztam és így az időeredményem 3-4 tizeddel rosszabb lett a vártnál. Ez most mégis kevésbé izgat, a lényeg az, hogy az autó beállításával nagyot léptünk előre péntekhez képest, és a szombat délelőtti utolsó szabadedzésen kifejezetten jól muzsikált a Minardi. Sikerült olyan köridőt is mennem, amelyre a csapat sem igazán számított és bevallom, hogy én sem, még annak ellenére sem, hogy szinte teljesen üres tankkal autóztam" - mondta Baumgartner Zsolt.  

Hozzátette: az időmérésen már megtankolt autóval próbálkozott, de így sem lett volna rossz az idő, ha nem ront egy komolyabbat. "Az autót sikerült a pályán tartanom, de ismét be kellett látnom, hogy kockázatos dolog, ha a határon autózok a Minardival. Összességében fel vagyok dobva, mert a kocsi elég jól viselkedett és a korábbiaknál kellemesebb volt vezetni. Úgy tűnik, jó beállításokat találtunk, és különösen a pálya gyors szakaszain javult látványosan az autó, ami nagyon hasznos a versenyt illetően. Vasárnap sok múlik majd az időjáráson is, mert a gumiválasztást illetően akadnak eltérések csapaton belül is, és csak utólag derül majd ki, hogy kinek volt igaza."

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK