Társoldalunk:

Klien is kihagyhatja a Francia Nagydíjat

Egy ostoba baleset miatt Christian Klien indulása (is) veszélybe került a Francia Nagydíjon, az osztrák ventilátorral vágta el az ujját. Ralf Schumacher biokúrával próbál felépülni.

Christian Klien kis híján levágta mutatóujját a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztelésén, így Ralf Schumacherhez hasonlóan az osztrák indulása is bizonytalanná vált a soron következő, Francia Nagydíjon. Klien - hogy hűsítse magát - a nagy hőségben felkapta a fékek hűtésére szolgáló egyik ventilátort, ujja azonban a lapátok közé került. Az "amputálást" megúszta, egy mély vágást viszont beszedett.

A fiatal versenyzőt kórházba vitték, hogy szakavatott kezek lássák el sérülését, ott kiderült, csontja nem sérült. Kapott egy tetanuszt, majd egy jó tanácsot, hogy lehetőleg pihentesse a kezét. Autóba így nem ült, s könnyen meglehet, hogy Magny-Cours-ban sem lesz rá képes. Klien egyébként nyilvános bírálat formájában (ez volt az első ilyen) megkapta a magáét David Pitchfort Jaguar-vezérigazgatótól, a "főnök" szerint hiba volt versenyzőnek szerződtetni, előbb tesztpilótaként kellett volna bizonyítania.

Az osztrák tehát a második hiányzó lehet, német sajtóértesülések szerint nem valószínű, hogy Sid Watkins F1-főorvos rajtengedélyt ad a múlt vasárnap Indianapolisban bukott Ralf Schumachernek. Az agyrázkódást (és kisebb zúzódásokat) szenvedett williamses biokúrába kezdett salzburgi otthonában, azt azonban még mindig nem tudni, mikor térhet vissza. "Korai lenne még megmondani, Ralf indul-e Franciaországban" - mondta Thomas Hofmann, Ralf sajtófőnöke. "Most az a legfontosabb, hogy néhány napig nyugodtan pihenhessen."

Amennyiben nem épül fel idejében, minden bizonnyal a tesztpilóta Marc Gené helyettesíti, noha szóba került Antonio Pizzonia és Jacques Villeneuve neve is. A kanadai nevét már régóta emlegetik a Williamsszel kapcsolatban (a legfrissebb hírek szerint be is ruházott három bukósisakba és két versenyoverallba), mégis valószínűtlen, hogy beugrana Ralf helyett. Egyetlenegyszer sem tesztelte még a kék-fehér versenyautót, így Sir Frank Williams szempontjából kifejezetten kockázatos lenne bevetése.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK