Társoldalunk:

Ralf Schumacher nyerte a kanadai edzést

Újabb hivatalos körrekorddal Ralf Schumacher lett a leggyorsabb a Forma-1-es Kanadai Nagydíj második időmérő edzésén Jenson Button és Jarno Trulli előtt. A Williams-BMW német versenyzője pályafutása során ötödik alkalommal indulhat a vasárnapi futamon az első rajtkockából. Baumgartner Zsolt a 18. lett, igaz ketten mért kör nélkül zártak.

A kvalifikácót az első időmérő edzést a felvezető körben befejező Gianmaria Bruni kezdte, de ezúttal újra idő előtt tért vissza a boxba. Őt a Minardi-Cosworth másik pilótája követte, s Baumgartner Zsolt nyugodtan ment végig, közel 1 mp-cel megjavította az első időmérőn (1:17.903) elért idejét. Az újonc Timo Glock, majd Nick Heidfeld  sokkal gyorsabb volt a magyar versenyzőnél, vagyis a Jordan-Ford továbbra is messze a Minardi előtt jár, az ötödikként próbálkozó Christian Klien pedig már simán 1:15 perc alá jutott.

A következő kvintettből Mark Webber próbálkozott először, s nagy meglepetésre több, mint hat tizeddel "kikapott" osztrák csapattársától. Felipe Massa nem ment ki a pályára, majd Olivier Panis bejött - átmenetileg - a második helyre. A Toyota másik pilótája, Cristiano da Matta kisebb meglepetésre jobb volt a rutinos franciánál, Klien mögé zárkózott. Tizedikként Rubens Barrichello ment ki a montreali pályára, s közel 1 mp-es előnnyel lett első, igaz a mezőny fele még csak ezután próbálkozott.

Giancarlo Fisichella a vártnál gyorsabb volt, csak a Ferrari brazil klasszisától és Klientől maradt el, majd az idén sokat szenvedő Kimi Ra:ikkönen következett, s lett ideiglenesen második. A hatszoros világbajnok Michael Schumacher az első időmérőn szerényen szerepelt, ezúttal viszont a tőle elvárt színvonalon és gyorsasággal száguldott, s természetesen az addigi legjobb lett. Jenson Buttont ez nem zavarta meg, sőt! Elképesztő tempóban "falta" a pályát, hihetetlen körrekordot ért el, több, mint 1 mp-cel (!) előzte meg a sportág legendáját. David Coulthard alig maradt el csapattársától, Ra:ikkönen mögé került.

Az utolsó ötfős csoportból Jarno Trulli próbálkozott először, s mindössze a BAR-Honda angol pilótáját nem tudta megelőzni. Szato Takuma nem akart lemaradni csapattársától, de elhatározását nem tudta megvalósítani, a célegyenes előtt megpördült, majdnem a falnak csapódott, így mindössze a 17. lett, alig előzte meg Baumgartnert.

Fernando Alonso szinte hibátlan teljesítményt nyújott, ennek "jutalma" átmenetileg a 3. hely lett. Juan Pablo Montoya azonban gyorsabb hátrább szorította a spanyolt, s ezzel M. Schumachert is. A második időmérő edzést Ralf Schumacher zárta, s noha a pálya nagy részén lassabb volt Buttonnál, a végére szenzációsan ráérzett a ritmusra, s megszerezte az első helyet!

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK