Társoldalunk:

Häkkinennel tárgyal a Williams

Finn lapértesülések szerint Mika Häkkinen visszatérhet a Forma-1-be, mégpedig a Williams-BMW színeiben.

Alaposan beindította az újságírók fantáziáját az a tény, hogy a 2005-ös idényre két új pilótát kell szerződtetnie a Williams-BMW-nek. Arról már régóta hallani, hogy az egyik jelölt a világbajnok Jacques Villeneuve, a kanadai jövő hónapban tesztel is (igaz, ezt az istálló új technikai igazgatója, Sam Michael cáfolta, az ausztrál szerint nem lesz semmilyen gyakorlás), finn lapok, valamint az auto, motor und sport című szaklap legutóbb viszont arról írtak, hogy a kék-fehérek Mika Häkkinennel is tárgyalnak.

A 35 esztendős finn a 2001-es Japán Nagydíjon ült utoljára Forma-1-es autóban, augusztusban állítólag tesztelhet is. Az auto, motor und sport szerint a Williams már hetekkel ezelőtt kapcsolatba lépett a kétszeres világbajnokkal, aki nagyon érdeklődött a lehetőség iránt. Häkkinen múlt szerdán Monte-Carlóban járt feleségével, Erjával, valamint fiával, Hugóval, s ha már ott volt, látogatást tett a boxutcában is, ahol Sir Frank Williams társaságában sétált.

A pletykákra reagált a keddtől motorfejlesztési igazgatóként dolgozó Patrick Head is, aki - kissé ironikusan - a következőket jegyezte meg: "Hallottam, hogy Nigel Mansell is visszatér, elvégre hivatalosan még vissza sem vonult..."

Van hírünk Juan Pablo Montoyáról is, akiről nemrég azt írtuk, fel akarja bontani a McLarennel kötött szerződését, mert nem akar középcsapathoz szerződni. A kontraktusban állítólag van egy kilépési záradék, ami erre fel is jogosítja, az érintett azonban kedden cáfolt mindent. "Semmi bajom a McLarennel, továbbra is úgy készülök, hogy jövőre ott versenyzek" - nyilatkozta a kolumbiai pilóta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK