Társoldalunk:

Williams: Patrick Head távozik posztjáról

A sikeresebb szereplés érdekében a Forma-1-es Williams-istálló átalakítja struktúráját. A változás Patrick Head technikai igazgatót is érinti, a szakember új szerepkörben dolgozik tovább.

Néhány nappal ezelőtt a Bild című bulvárlap arról írt, hogy a Williams hamarosan meneszti a technikai igazgató Patrick Headet. Állítólag azért, mert az évek óta a csapatnál dolgozó szakember motivációs gondokkal küszködik, nincs kedve dolgozni: délelőttönként rendre elkésik, délutánonként ellenben az elsők között távozik.

Nos, a grove-i együttesnek, különösen Sir Frank Williamsnek esze ágában sincs elküldeni Headet, a Bild információja annyiban viszont helytállónak bizonyult, hogy lesznek személycserék a csapatnál. A váltás érinti a technikai igazgatót is, aki a jövőben motorfejlesztési igazgatóként dolgozik tovább, utódja az eddigi főmérnök, az ausztrál Sam Michael lesz.

Head 27 évig volt a Williams technikai főnöke, a "visszalépés" (hat héttel ezelőtt) saját döntése volt, senki nem kényszerítette rá. Azért tartotta fontosnak mindezt megemlíteni, mert elterjedtek olyan pletykák, hogy a BMW nyomására kell átalakítani a gárda struktúráját. "Senki nem szólt bele ebbe az ügybe, különösen a BMW nem" - mondta Head, akinek harminc százalékos tulajdonrésze van a Williamsben. "Az átalakítás válasz a kiábrándító szezonkezdetre, mostantól remélhetőleg jobban mennek majd a dolgok. Ami új posztomat illeti, több menedzseri teendőm lesz, de ettől még ugyanolyan keményen fogok dolgozni, mint eddig."

Az új felállást hivatalosan kedden, az oxfordshire-i szélcsatorna megnyitásakor jelenti be a Williams.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK