Társoldalunk:

A sajtó megint Baumgartnert kóstolgatja

Az Auto Bild Motorsport szerdán megjelenő számában tíz olyan pilótát sorol fel, akinek ilyen-olyan okokból kifolyólag el kell hagynia jelenlegi csapatát. A listán szerepel Baumgartner Zsolt neve is.

A Bild (és a lapcsalád többi tagja) nem tud leszállni Baumgartner Zsoltról. A Sport Bild hetekkel ezelőtt azt írta, a Minardi a tesztpilóta Bas Leindersre szeretné lecserélni a magyar versenyzőt, a sportág első állandó hazai képviselője azonban az [origo]-nak adott interjújában cáfolta a hírt. Az Auto Bild Motorsport holnap, azaz szerdán megjelenő számában tíz olyan pilótát sorol fel, akinek távoznia kell csapatától, s a listán - mondhatni szokás szerint - szerepel Baumgartner Zsolt neve is.

A lap szerint Ralf Schumachernek és Juan Pablo Montoyának a Williamstől, David Coulthardnak a McLarentől, Jarno Trullinak a Renault-tól, Cristiano da Mattának és Olivier Panisnak a Toyotától, Christian Kliennek a Jaguartól, Giorgio Pantanónak és Nick Heidfeldnek a Jordantől, valamint Baumgartner Zsoltnak a Minarditól kell mennie. A listából következik, hogy nem feltétlenül kirúgásról van szó, a magazin munkatársai azokat is egy kalap alá vették a valóban szorult helyzetben lévő Pantanóval, akiknek szerződését nem óhajtja meghosszabbítani együttesük (például Montoya, Coulthard).

Az Auto Bild Motorsport szerint immár a Minardi vezetőinek is szemet szúrt, hogy Gianmaria Bruni rendre elveri magyar csapattársát, ezért - állítólag - lecserélésén gondolkodnak. Alternatívában nincs hiány, a magazin a jól bevált Leinderst, valamint némileg meglepő módon a Jordannel tárgyaló Jos Verstappent emlegeti utódként. Baumgartner korábban többször kijelentette, nem kívánja kommentálni az efféle híreket, legutóbb az újvidéki Magyar Szónak adott interjújában szögezte le, hogy nem érdeklik a Bild "információi".

Az Auto Bild Motorsport egyébként ír arról, amit laptársa (konkurenciája), az auto, motor und sport már korábban "ellőtt", nevezetesen, hogy Jacques Villeneuve akár már idén beülhet Ralf Schumacher autójába. A lap a Williams-BMW-től úgy értesült, a német problémát jelent a grove-i együttesnek; egy bennfentes elárulta azt is, tavaly szeptemberi, monzai tesztbalesete óta teljesít gyengén az ifjabbik Schumacher. "Monza óta Ralf nem a régi" - nyilatkozta a névtelenséget kért williamses. "Húsz másodpercig eszméletlen is volt, ez az eset talán túlontúl mély nyomokat hagyott benne."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK