Társoldalunk:

Schumi beállíthatja Mansell rekordját

A megszámlálhatatlan Forma-1-es csúcsot tartó hatszoros világbajnok Michael Schumacher újabb rekordot állíthat be vasárnap, igaz, ehhez győznie kell a barcelonai Spanyol Nagydíjon. Az angol Nigel Mansell 1992-ben megnyerte az akkori sorozat első öt futamát, s később összetettben is a legjobbnak bizonyult. Az idei vb eddigi négy futamán nagyon rosszul szereplő McLaren-Mercedes mindent megtett azért, hogy Barcelonában javítson, ezért több helyen módosította autóját. Ralf Schumacher biztos abban, hogy jövőre is a Forma-1-ben szerepelhet, azt viszont még nem tudja, melyik csapatnál. Baumgartner Zsolt (Minardi-Cosworth) már az új aerodinamikával rajtol Spanyolországban.

Nigel Mansell, miután 1992-ben megnyerte a világbajnokság első öt futamát, éppen a Hungaroringen biztosította be pályafutása egyetlen F1-es végső diadalát. A 200. Forma-1-es viadalára készülő Michael Schumacher gyakorlatilag "ellenfél nélkül" nyert Ausztráliában, Malajziában, Bahreinben és legutóbb a San Marinó-i GP-n, s a papírforma azt ígéri, hogy Barcelonában sem szorítják meg igazán.

A német szupersztár már ötször nyert a katalán pályán, vagyis szép emlékekkel várja a futamot. "Egyértelmű a célom, folytatni akarom a győzelmi sorozatot. Az viszont már most biztos, hogy nehéz dolgom lesz, mert többen pályázunk a sikerre" - mondta Michael Schumacher.

Tizenkét évvel ezelőtt Mansell sorrendben Dél-Afrikában, Mexikóban, Brazíliában, Spanyolországban és Imolában bizonyult a legjobbnak, majd a hatodik versenyen, Monte-Carlóban második lett a tíz évvel ezelőtt balesetben elhunyt Ayrton Senna mögött.

Az idei világbajnokság eddigi négy futamán nagyon rosszul szereplő McLaren-Mercedes mindent megtett azért, hogy Barcelonában javítson, ezért több helyen módosította autóját, igaz, a "beavatkozás" részleteire nem tértek ki az illetékesek. Martin Whitmarsh igazgató, valamint a tavaly összetettben második Kimi Räikkönen azonban nem vár csodát a hétvégén, mindketten óvatosan fogalmaztak az esélyekről.

"Két héttel ezelőtt, Imolában is kiderült, hogy sok munkára van szükségünk a sikerekhez. Biztos, hogy még várnunk kell arra, hogy visszakerüljünk korábbi pozíciónkba" - mondta Whitmarsh. Hozzátette: nem elképzelhetetlen a barcelonai jó szereplés, de inkább a későbbi futamokon várható kiemelkedő eredmény. "Az viszont biztos, hogy rövidesen elérjük a kitűzött célunkat."

A sorozat kezdete előtt sokan a világbajnoki cím legfőbb várományosának tartották Räikkönent, ehhez képest az első három futamon nem ért célba, s Imolában is csak az egy pontot érő nyolcadik helyen zárt. "Keményen kell dolgoznunk a sikerért, egyelőre nem várok csodát. Azt viszont mindenki tudhatja, hogy nem a nyolcadik hely a célom, az élcsoporthoz akarok tartozni. A csapat is ezt várja tőlem" - szögezte le Räikkönen.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK