Társoldalunk:

A Ferrari tönkreverte a mezőnyt, Baumgartner kiesett Melbourne-ben

Baumgartner Zsolt az autó műszaki hibája miatt a 16. körben kényszerült feladni az első futamot. A Minardi-Cosworth 23 éves magyar versenyzője a 19. helyen haladt.

"Az időmérő edzést követően többre számítottam, de sajnos nem rajtam múlott, hogy nem tudok kellemesebb emlékekkel elutazni Melbourne-ből" - mondta Baumgartner. "A rajtot követően az első nyolc körben még simán ment minden, aztán kezdődtek a gondok. A köridőket tekintve nem lehetett okom panaszra, hiszen a mezőny számunkra versenyképes részével tartottam a lépést. A nyolcadik körben aztán elkezdett dadogni a motor, és egyre inkább érezni lehetett, hogy valami komolyabb baj van."

A pilóta és a csapat egy idő után úgy döntött, hogy egy bokszkiállás során megpróbálják megoldani a problémát. "Sajnos ez a próbálkozás nem járt sikerrel, és az autó tovább lassult" - tette hozzá a Minardi magyar pilótája. "Mint kiderült, egymotorelektronikai probléma lépett fel. A csapat azt kérte, hogy pár körrel később térjek még vissza a bokszba. Az lett volna a terv, hogy akkor egy viszonylag hosszabb kiállás alatt megpróbálnak valami csodát tenni, de sajnos erre már nem kerülhetett sor, mert nem értem vissza bokszba, az autó egyszerűen megadta magát. Bosszantó, de ez ebben a sportágban benne van."

Baumgartner azonban a sikertelen futam ellenére nincs elkeseredve: "Tavaly a Hungaroringen ugyanígy állt meg a Jordan alattam, de akkor sem éreztem azt, hogy összedőlt a világ, és most sem így fogom fel a történteket. A Hungaroring után Monzában már végig tudtam menni, és 11. lettem, most is valami hasonló folytatásban bízok" - nyilatkozott optimistán Baumgartner. "Egyértelműen látszik, hogy sok munka vár még ránk, hiszen nagyon keveset tudtunk eddig tesztelni, és úgymond, nincs kész az autó. Titkon bízom abban, hogy a következő két versenyre már javulni tudunk, de azt hiszem a számottevő fejlődésre csak az európai versenyeken kerülhet majd sor. Ezt Bruni szereplése is jelezte, aki az időmérőn is technikai gonddal küszködött, és hozzám hasonlóan ő is feladta a versenyt. Nálunk nagyobb csapatok is jártak így, elég csak Räikkönenre, vagy a hazai pályán szintén motorhiba miatt kiálló Webberre utalnom, így tényleg semmi ok a kesergésre."

Baumgartner a magyar szurkolókra is gondolt, akik miatta (is) maradtak fent vasárnap hajnalban, hogy élőben lássák a futamot. "Szeretném a távolból is megköszönni azt a sok jókívánságot, sms-t, e-mailt, amit Magyarországról kaptam az időmérő edzés után, és a verseny előtt, sőt már a versenyt követően is. Köszönöm mindeninek a biztatást, ami sok erőt ad. Sajnálom, hogy hajnalban sokan esetleg feleslegesen virrasztottak miattam, remélem a következő versenyen több örömet okozhatok majd az otthoni szurkolóknak."

(MTI)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK