Társoldalunk:

Kevesebbet fizet Klien szponzora

A Red Bull tanácsadója cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, hogy tízmillió dollárral támogatják a Forma-1-es világbajnokságon idén bemutatkozó Christian Klient, a népszerű energiaitalt gyártó cég "mindössze" 4,5 milliót fizet a Jaguar-Cosworthnak. Jerezben ezúttal Gené volt a leggyorsabb, jövő héten már tesztelik az új Renault-t.

Az újságok és különböző internetes szaklapok heteken át írtak Klien hatalmas támogatásáról, de Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója csak most tájékoztatott a szponzorálás összegéről. "Ha bárki figyelmesen megnézi a logók értékét, akkor rájön, hogy szó sem lehet tízmillió dollárról" - szögezte le a konzultáns.
   
David Pitchforth, a Jaguar-Cosworth főnöke megjegyezte: Klient tehetsége s nem támogatói háttere miatt szerződtették. "Az is igaz, hogy a Christian által hozott szponzori pénz mindenkinek jó, és a segítségével egyre jobb lehet az autónk."
   
Klien az angol Justin Wilson helyét veszi át a Ford tulajdonában lévő istállónál. A szigetországi pilóta az előző idény utolsó öt futamán versenyzett a csapat színeiben, de a vezetők úgy döntöttek: nem kínálnak neki új szerződést. Klien tavaly második helyen végzett a német Forma-3-as bajnokságban, itt keltette fel a Jaguar érdeklődését.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK