Társoldalunk:

A MOL újratárgyalná Baumgartner támogatását

A MOL Rt. újra kívánja tárgyalni Baumgartner Zsolt Forma-1-es pilóta szponzori támogatásának feltételeit. Lukács Bea szóvivő ugyanakkor elmondta, hogy a cég nem szándékozik kivonulni a fiatal versenyző mögül, továbbra is segíteni szeretné őt.

"Korábban szándéknyilatkozatot írtunk alá, bizonyos körülmények azonban időközben megváltoztak" - indokolt a szóvivő, aki példaként említette, hogy Baumgartner az eredeti elképzelésektől eltérően nem a Jordan-Fordhoz, hanem a Minardihoz szerződött.

Eközben a kormány döntése alapján megkezdődött a versenyző szereplését elősegítő gazdasági társaság létrehozásának előkészítése. Így az állami befektetés egyetlen feltétele most már csupán az, hogy Baumgartner Zsolt és menedzsmentje teljesítse korábban tett szponzori vállalásait, vagyis teremtse elő a Forma 1-es induláshoz szükséges összeg hiányzó részét, mintegy 4 millió dollárt.

A kormány szerdán döntött arról, hogy az idei költségvetés tartalékából a fenti feltételek teljesítése esetén 844 millió forintot fektet abba a cégbe, amely a Baumgartner Zsolt Forma 1-es versenyzéséhez kapcsolódó jogokat birtokolja. Az újonnan létrejövő cégben az államnak egyharmadrész tulajdona lesz, a szavazatok tekintetében azonban 50 százalék plusz 1 arányban képviselteti magát. Az állam szavazati jogain a Magyar Turizmus Rt. és az ITD Hungary osztozik, 25 százalék plusz 1, illetve 25 százalék arányban.

Baumgartner Zsolt december 23-án írta alá szerződését a Minardi csapatához. A kontraktus egy évre szól, hároméves opcióval. Az első fizetési kötelezettségnek január 15-ig kell eleget tenni a csapat felé.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK