Társoldalunk:

A McLaren aggódik az új Michelin gumik miatt

Noha a Forma-1-es Renault- és Williams-istálló szerint kiválóak a Michelin Olasz Nagydíjra gyártott abroncsai, a harmadik élcsapat, a McLaren elégedetlenségének adott hangot: Martin Whitmarsh menedzser szerint a módosítások kicsit sem váltak a wokingiak előnyére.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kedden jelentette be, hogy elfogadta a Michelin új, Olasz Nagydíjra gyártott gumikeverékeit, így a maga részéről lezártnak tekinti a Ferrari által kirobbantott gumibotrányt. Imigyen fellélegezhettek volna a francia gumigyárral szerződésben álló alakulatok, ám ezt csak a Renault, illetőleg a Williams tette meg.

A kék-fehérek részéről Sam Michael, a fejlesztésekért felelős első számú mérnök a BBC-nek azt nyilatkozta, a csapatnál maximálisan elégedettek az új "szállítmánnyal", az új gumik még jobbak, mint a régiek voltak. "Noha a Michelinnek rohamtempóban kellett legyártania a szövetség új előírásainak megfelelő abroncsokat, kiváló munkát végzett: az új gumik egyértelműen gyorsabbak, mint a régiek, emellett a szilárdság tekintetében is jelentős javulás tapasztalható. Boldog vagyok, s véleményem szerint az utolsó három futamon remek eredményekkel fogunk előrukkolni."

Majdnem ugyanezeket mondta el Mike Gascoyne, a Renault főmérnöke is, aki köszönetet mondott a Michelinnek a gyors munkáért. "Az egészben a legizgalmasabb, hogy az új keverékekkel apró, ám annál fontosabb teljesítménynövekedést értünk el."

Az egyetlen bosszús gárda a McLaren, amely már korábban is kifejezte aggályait az esettel kapcsolatban. Az FIA keddi bejelentésére reagálva Martin Whitmarsh menedzser csak annyit kívánt mondani, hogy a francia gumigyár változtatásai "korántsem válnak csapata javára, de persze minden Monzában fog kiderülni".

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK