Társoldalunk:

Firman: Monzában már egészséges leszek

Bár a Jordan Forma-1-es istálló már bejelentette, hogy a szerdai a monzai teszten, majd a jövő hétvégén sorra kerülő Forma-1-es Olasz Nagydíj pénteki szabadedzésén is Baumgartner Zsolt vezeti a csapat egyik autóját, egyáltalán nem biztos, hogy a nagydíjon is lehetőséget kap. Legalábbis így véli Ralph Firman, aki kijelentette, a futamra százszázalékos állapotba kerül.

Ralph Firman teljesen biztos abban, hogy a jövő hét végén sorra kerülő Olasz Nagydíjra teljesen felépül, s visszaveheti helyét Baumgartner Zsolttól a Jordan-autóban. Az ír pilóta még a Hungaroringen szenvedett balesetet: augusztus 23-án, az első szabadedzésen leszakadt a hátsó légterelő, s az irányíthatatlanná vált Jordan-Ford nagy sebességgel a gumifalnak csapódott.

A baleset miatt a futamon is Baumgartner Zsolt indult, s a Jordan már bejelentette, a magyar pilóta teszteli az autót Monzában, s ő vesz részt a jövő heti, pénteki szabadedzésen is.

"Természetesen nagyon csalódott vagyok, hogy nem tesztelhetek Monzában, hiszen ez az egyik olyan pálya, amelyen még semmi tapasztalatom sincs" - mondta a norwichi születésű pilóta. "Jelen pillanatban a legfontosabb, hogy a nagydíjra felépüljek, s százszázalékos állapotba kerüljek. Az időm nagy részét pihenéssel vagy edzéssel töltöm, s bár a baleset után egy-két napig még éreztem fájdalmat, mostanra abszolút jól vagyok. Azt nem szeretném kockáztatni, hogy esetleg betegen térjek vissza, de tudom, egy hét alatt utolérem magam, s Monzában már teljesen fitt leszek."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK