Társoldalunk:

Baumgartner sikerrel tesztelt Silverstone-ban

A Forma-1-es Német Nagydíj péntek reggeli  tesztelésén történő bemutatkozás előtt Baumgartner Zsolt - immár másodszor - ezúttal Silverstone-ban gyakorolt sikeresen a Jordan-Ford autóján.

A magyar versenyző május közepén kötött szerződést az istállóval, amely három tesztet biztosított számára. Baumgartner szerint a második próba is remekül sikerült - az elsőre két héttel ezelőtt az angliai Northamptonhoz közeli Sana Pod-ban került sor - s már alig várja a hockenheimi tréninget. 

"Összesen húsz kört, megszakításokkal mintegy ötven kilométert tettem meg a Jordan-Forddal, s elsősorban a beállításokat, a hidraulikát ellenőriztük a csapattal" - mondta  a magyar pilóta. "Ezúttal is az volt a dolgom, hogy a kiállások után számoljak be a tapasztalataimról. Remekül dolgoztunk együtt, s az istálló szakemberei elégedettek voltak a teljesítményemmel. Nem volt könnyű dolgom, de nagyon élveztem a tesztelést. Kezdem teljesen megszokni az autót, semmi sem zavart, minden a legnagyobb rendben volt, s ahogy mondani szokás, tökéletes komfortérzetem volt a gépben." 

Baumgartner elmondta, hogy kedden hazautazik Budapestre, majd szerdán indul Hockenheimbe, ahol pénteken 8:30 és 10:30 óra között mutatkozik be a Német Nagydíj tesztelésén, amelyen négy csapat a Renault, a Jaguar-Cosworth, Minardi-Cosworth, valamint a Jordan-Ford vesz részt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK