Társoldalunk:

Schumi szeptemberben dönt a jövőjéről

Minden bizonnyal a szeptemberi Olasz Nagydíj környékén dönti el Michael Schumacher, hogy 2004 után is folytatja-e sikerekben igen gazdag pályafutását. Jean Todt tart Kimi Räikkönentől.

Michael Schumacher menedzsere, Willi Weber a Reuters hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy az ötszörös Forma-1-es világbajnok legkésőbb szeptemberben eldönti, mihez kezd pályafutásával 2004 után. Mint az köztudott, a német pilótának a jövő év végén jár le a Ferrarival kötött szerződése, s már hosszú ideje vacillál azon, visszavonuljon vagy folytassa a versenyzést.

A témára természetesen az újságok is rárepültek, s jó néhány napilapban már azt fejtegetik a zsurnaliszták, ki lehet Schumacher utóda a marenellói istállónál. A Monacói Nagydíj után Juan Pablo Montoyát emlegették az esélyesek között, igaz, a kolumbiai állítólag nem tud arról, hogy a Ferrarinál érdeklődnének iránta.

Hogy a pletykáknak véget vessen, Schumi menedzsere a következőket nyilatkozta a Reutersnek: "Biztosak lehetnek benne, Michael ősszel meghozza a jövőjét illető döntést" - mondta Willi Weber. "Lehetséges, hogy mindez Monzában történik meg, de az is elképzelhető, hogy később. No persze nem sokkal, maximum néhány nappal az Olasz Nagydíj után már minden nyitott kérdés le lesz zárva. Annyit azonban már most (immáron amúgy sokadszor) megígérhetek, amennyiben Michael folytatja, biztosan marad a Ferrarinál."

"Azt hiszem egyébként, Jean Todték is szeretnék már tudni, mik a világbajnok tervei, ezért hozza meg Michael már idén a döntést. Eddig egyébként azért nem beszéltünk erről a témáról, mert Michael elsősorban a versenyekre és a világbajnokságra koncentrál, s nem kifejezetten van ideje ezzel foglalkozni. Ősszel azonban, ha törik, ha szakad, dönt."

[origo]

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK