Társoldalunk:

Sikeresen debütált a forradalmi McLaren

Alexander Wurzot, a Forma-1-es McLaren-Mercedes-istálló tesztpilótáját valósággal lenyűgözte a 2003-as esztendőre épített autó, amelyet szerdán próbálhatott ki először. A wokingiak mindazonáltal az MP4-17-esre koncentrálnak egyelőre.

Hosszas várakozás után szerdán 12 óra 57 perckor végre bemutatkozott az új McLaren a nagyközönségnek, a Le Castellet-i Paul Ricard versenypályán Alexander Wurz tett meg először egy kört az új négykerekűvel. Ez - a McLaren közleménye szerint - csak egyszerű rendszerellenőrzés volt, Wurz a délután folyamán még 16 fordulót tett meg az MP4-18-assal. Mivel a wokingiak elsődleges célja az volt, hogy kipróbálják az autót, Wurz értelemszerűen messze elmaradt a többiek idejétől, ennek ellenére nagy lelkesedéssel beszélt a forradalminak kikiáltott McLarenről.

"Természetesen nagyon izgatottan ültem be az autóba, hiszen engem ért a megtiszteltetés, hogy először kipróbálhattam" - mondta Wurz. "Összességében minden nagyszerűen működött, csak egészen apró hibákat tapasztaltunk. Ennyi azonban igazán belefér, hiszen most először próbáltuk ki versenypályán, arra meg még van időnk, hogy teljesen tökéletesre fejlesszük."

David Coulthard és Kimi Räikkönen a tavalyi autó módosított, MP4-17D jelű változatával körözött Le Castelletben, ám ennek oka, hogy a McLaren elsősorban a soron következő, Monacói Nagydíjra összpontosít, márpedig a hercegségbe még az előző évi kocsit viszik. "Ezen a héten a monacói felkészülés a legfőbb feladatunk, mindent ennek rendelünk alá" - nyilatkozta Martin Whitmarsh menedzser. "Wurz megbízható tesztpilóta, maximálisan adunk a szavára, de természetesen a többiek is kipróbálhatják nemsokára az új autót. Egyelőre korai lenne bármit is mondani az MP4-18A teljesítményéről: az biztos, hogy a tesztek és szimulációk eredményei alapján gyorsnak tűnik, de mindezt majd a pályán kell bebizonyítania."

A debütálás várható időpontja a június 29-én megrendezésre kerülő Európa Nagydíj.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK