Társoldalunk:

Berger noszogatja Wurzot

Az osztrák Gerhard Berger arra buzdítja honfitársát, Alexander Wurzot, hogy amennyiben valóban lehetősége nyílik beülni a Forma-1-es Jaguar-istálló egyik autójába, tegye is meg.

Berger szerint bolondság lenne, ha Wurz nem élne a kínálkozó lehetőséggel, vissza kell térnie a száguldó cirkuszba. "Ha Wurz valóban kapott egy ajánlatot a Jaguartól, nem kérdéses, mit kell tennie" - mondta Berger, aki utolsó osztrákként tudott Forma-1-es futamot nyerni. "Hosszú ideje hallani már ezeket a pletykákat, jóval többről lehet itt szó, mint tapogatózó tárgyalásokról."

Berger aktív pályafutása alatt 210 versenyen vett részt, megfordult a McLaren- és a Ferrari-istállóban is. 1997-ben a Benetton pilótájaként vonult vissza, helyére éppen Wurzot szerződtették. A 29 esztendős osztrák 2000-ig 52 versenyen indult, ezután lett a McLaren tesztpilótája. Azóta próbálkozik a Forma-1-be való visszatéréssel, egyelőre sikertelenül.

Wurz édesapja az APA hírügynökségnek elismerte, fiát valóban megkereste a Jaguar, egyelőre azonban még nem döntötte el, hosszú távon melyik csapattal járhat jól. "Még fontolgatja, melyik lehetőséget válassza. Én a helyében a biztosra szavaznék s maradnék a McLarennél, könnyen lehet azonban, hogy csak a kor beszél belőlem" - mondta Franz Wurz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK