Társoldalunk:

Wurzra cserélné Pizzoniát a Jaguar

Gyenge teljesítménye miatt meneszthetik Antonio Pizzoniát a Forma-1-es Jaguar-istállótól, helyére Alexander Wurz, a McLaren tesztpilótája érkezhet.

Melbourne-i debütálása előtt a Forma-1 egyik legnagyobb ígéretének titulálták a Jaguar-istálló újoncát, Antonio Pizzoniát. A brazil pilóta azonban az idény eddigi összes futamán csalódást keltően szerepelt, Ausztráliában, Malajziában és Brazíliában kiesett, míg San Marinóban csak a 13. helyen ért célba. Először két és fél hete, a Brazil Nagydíjat követően lehetett hallani olyan híreszteléseket, miszerint a Jaguar elégedetlen Pizzonia teljesítményével, akkor azonban az istálló vezetősége még cáfolta, hogy váltásra készülnének.

Az imolai futammal viszont betelt a pohár, vége a titkolózásnak: a Jaguar világgá kürtölte, hogy amennyiben Pizzonia teljesítménye a "nagyon közeli jövőben" sem javul, kidobják a csapatból, s a McLaren tesztpilótáját, Alexander Wurzot szerződtetik helyette. A Motorsport aktuell című szaklap szerint a brit Anthony Davidson esélyes még a brazil (esetlegesen) megüresedő helyének megkaparintására. "Azt hiszem, nem nagy titok, hogy veszélyben van Antonio helye" - nyilatkozta a Jaguar egyik szóvivője. "Számtalan dolgot lehetne megemlíteni teljesítményével kapcsolatban, amelyek mind kétségbe ejtenek bennünket, leginkább azonban az a különbség riasztó, ami közte és Mark Webber között van. Antoniónak bizonyítania kell, hogy helye van a csapatban, fel kell(ene) gyorsulnia. Ellenkező esetben korántsem biztos, hogy az idény végéig nálunk maradhat."

A Motorsport aktuell szakírója kételkedik abban, hogy valóban Wurz ugrana be Pizzonia helyett, az osztrák tesztpilótai szerződése ugyanis 2005 végéig köttetett meg a McLarennel. Ron Dennis csapatfőnök is ragaszkodik Wurz személyéhez, óriási segítséget nyújt ugyanis a fejlesztésekben. "Soha nem álltunk egyetlen pilótánk útjába sem, aki karrierje érdekében tovább szeretett volna lépni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy Wurzot csak úgy simán elengedjük, a Jaguar képviselőinek előbb velünk kell tárgyalnia" - mondta Norbert Haug, a Mercedes sportfőnöke.

A 2000-es szezont megelőzően egyébként a Jaguar és Wurz akkori menedzsmentje között folyamatos egyeztetések zajlottak, szerződésig azonban nem jutottak a felek. Könnyen meglehet, hogy most fognak...

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK