Társoldalunk:

Fisichella még nem ünnepel

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) újra felülvizsgálja a vasárnapi Forma-1-es Brazil Nagydíj végeredményét, mert utólag kiderült, hogy tévedés történt. Elképzelhető, hogy mégis a félbeszakítás pillanatában élen haladó olasz Giancarlo Fisichella lesz a győztes. A pilóta a végleges döntésig nem akar ünnepelni.

Játék
Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!tippelj.hu

"Fontos hírt kaptam a csapattól, de a határozatig nem akarom illúziókba ringatni magam" - mondta a Jordan-Ford olasz pilótája. "Annál nagyobb lesz az örömöm, ha mégis győztesnek nyilvánítanak. De ezzel sem adhatják vissza azt az érzést, amelyet a dobogó tetején élhettem volna át a Brazil Nagydíj után."   

Az FIA a szerdai közleményében csak annyit hozott nyilvánosságra, hogy úgy tűnik: a Jordan-Ford pilótája egy körrel tovább vezette a mezőnyt - azaz már elkezdte az ötvenhatodikat -, mint korábban gondolták, így valószínűleg ő kapja a 10 pontot, s nem a McLaren-Mercedes finn versenyzője, Kimi Räikkönen.

Az eredetileg 71 körösre tervezett viadalt az ausztrál Mark Webber (Jaguar-Cosworth) és a spanyol Fernando Alonso (Renault) súlyos balesete miatt állították le - az akkori álláspontok szerint az 55. körben -, s bár a döntés pillanatában Fisichella vezetett, a szabálykönyv 153. paragrafusának rendelkezéseit figyelembe véve a két körrel korábbi állás alapján hirdették ki a végeredményt.

Az interlagosi viadal versenybíróit péntekre várják Párizsba, ahol újra elemzik a történteket.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK