Társoldalunk:

Februárban rajtolhat a 2004-es F1-szezon

Elképzelhető, hogy a hagyományosan márciusban megrendezésre kerülő Ausztrál Nagydíj a következő idénytől kezdve februárban kap helyet a versenynaptárban, így biztosítva helyet a tervezett Kínai Nagydíjnak. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) az Európai Bírósághoz kíván fordulni a dohányreklámok tilalmának ügyében.

Játék
Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!tippelj.hu

Egyes elképzelések szerint a hagyományosan márciusban megrendezésre kerülő melbourne-i Ausztrál Nagydíj 2004-től kezdve februárban kapna helyet a versenynaptárban, de továbbra is az idény első futama maradna. A sportág elöljárói így szeretnének helyet biztosítani a tervezett Kínai Nagydíjnak, ilyeténképpen pedig egymás után rendeznének két ázsiai futamot, jelentős utazási költségeket megspórolva a csapatoknak.

Melbourne 1996 óta házigazdája a Forma-1-es idény első futamának, az Albert Parkban március előtt azonban eddig még nem rendeztek versenyt. "Nem hinném, hogy komolyabb gondot okozna március helyett február végén megrendezni a futamot, mi nem állunk a tervezett módosítás útjába" - nyilatkozta az Ausztrál Nagydíj lebonyolításáért felelős szervezet egyik szóvivője. "Egyszer már előfordult, hogy március 3-án rendeztük a versenyt, de általában március második hete volt a futam időpontja. Eddig."

Noha a következő idényre vonatkozó hivatalos versenynaptárt még nem adtak ki (erre az év végéig nem is nagyon lehet számítani), az biztosnak látszik, hogy Melbourne megőrzi első helyét. A változtatás már csak amiatt is jól jöhet az ausztráloknak, mert szó volt róla, hogy a teniszezők első Grand Slam-tornáját, a szintén melbourne-i Australian Opent a játékosok nyomására márciusra tolják át: a tervezet ellen akkor erősen tiltakozott az Ausztrál Nagydíj szervezőbizottsága, mondván ostobaság egyszerre két kiemelt fontosságú sporteseményt rendezni egy városban. Ha viszont az Ausztrál Nagydíjra valóban februárban kerül sor jövőre, mindenki problémája megoldódhat.

[origo]

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK