Társoldalunk:

Frentzen kiáll Villeneuve mellett

Nem várt segítséget kapott Jacques Villeneuve, a BAR-Honda kanadai pilótája. 1997 világbajnoka komoly össztűz alatt áll, amióta csapattársa, Jenson Button megvádolta, hogy az Ausztrál Nagydíjon szándékosan akadályozta őt a kerékcserében. Villeneuve érdekében most Heinz-Harald Frentzen hallatta hangját, aki  korábban a Willamsnél korrekt partnert ismert meg a kanadaiban.

Játék
Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!tippelj.hu

Heinz-Harald Frentzen személyében váratlan szövetségesre akadt Jacques Villeneuve, a BAR-Honda pilótája. A kanadai versenyzőről ugyanis az a hír járja, a pszichológiai trükkök nagymestere, csapattársát, Jenson Buttont például a melbourne-i Ausztrál Nagydíjon egyszerűen nem engedte oda a kerékcseréhez.

A suttogók szerint hasonló sportszerűtlenséget már korábban is elkövetett Villeneuve, éppen Frentzen ellen a Williamsnél - de a német tagadja mindezt.

"Jacques tökéletesen sportszerű volt velem, amikor együtt versenyeztünk, soha semmi gondunk nem volt egymással, ha bármi hátsó szándék fel is merült, arról én nem tudtam. A kialakult helyzet azért nehéz, mert hogy elkerüld a másik pilótát a boxban, tudnod kellene pontosan, mikor jön a társ a kerékcserére. Hasonló eset nem fordult elő Jacques és énközöttem, s nem tartom valószínűnek, hogy most ehhez folyamodott volna. Ez csakis hiba lehetett" - nyilatkozta Frentzen a The Sun című brit bulvárlapban.

"Ha az volt Villeneuve szándéka, hogy kiszúrjon Jensonnal, akkor tökéletesen meg kellett változnia. Ezt viszont nem látom rajta. Jobb lenne, ha Jenson inkább a munkájával törődne" - jegyezte meg a Sauber pilótája.

KAPCSOLÓDÓ CIKK