Társoldalunk:

Massa lett Schumi új helyettese

Luca Badoer helyett Felipe Massa lesz a Ferrari tartalékpilótája a hétvégi Malajziai Nagydíjon, a 32 esztendős olaszt múlt héten bemutatott bukásai miatt küldték pihenőre. Giancarlo Fisichella megváltoztatta álláspontját, s ezúttal úgy nyilatkozott, sose mondott ő olyat, hogy mindenképpen elhagyja a Jordant.

A vártnál sokkal gyorsabban lépked felfelé a Ferrari szamárlétráján Felipe Massa, az istálló nemrégiben szerződtetett tesztpilótája. A brazil már az idény második futamára tartalékként utazhat, azaz amennyiben Michael Schumacher vagy Rubens Barrichello (valamint Nick Heidfeld és Heinz-Harald Frentzen, a Sauber ugyanis nem csak motorját, hanem a tartalékpilótát is a Ferraritól kapja)  bármilyen okból kifolyólag nem tud a gázpedálra taposni Sepangban, a Forma-1 világába tavaly meglepetésre belecsöppenő Massa veszi át a helyét.

A Ferrari (és a Sauber) úgymond állandó tartalékja Luca Badoer, az olasz azonban a múlt héten két látványos bukást is bemutatott a Ferrari 2003-as autójával, emiatt a tesztelést leállították, Badoert pedig elküldték pihenőre. Helyét Massa vette át Fioranóban, s a tavalyi modell volánja mögött irdatlan mennyiségű munkát végzett el, szinte éjjel-nappal rótta a köröket. Nem kevesebb, mint öt versenyre elegendő kilométert vezetett le, hálából ki is jelölték tartalékpilótának.

Malajziában egyébként némiképp izgatott a hangulat, a közelgő háborúra való tekintettel ugyanis az ország bezárta iraki nagykövetségét, s az apparátust Jordániába telepítette át. Sepangban emiatt egyelőre sokkal inkább figyelnek a hadmozdulatok előkészítésére, semmint a Forma-1-es mezőnyre.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK