Társoldalunk:

Schumi a Barcával edzhet, veszélyben a Brit Nagydíj

A szenvedélyes futballista hírében álló Michael Schumacher arra kérte az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőit, hogy részt vehessen a gárda egyik edzésén. A Brit Nagydíj jövője ismét kétségessé vált.

Az ötszörös Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher korábban számtalanszor felvillantotta már zseniális labdarúgó-képességeit, a német, amikor csak teheti, focizik. Olyannyira belejött a labdakergetésbe, hogy egy profi együttesben is kipróbálna magát, ráadásul nem is akármelyik csapatot szemelte ki magának: az El Mundo Deportivo című sportnapilap értesülései szerint Schumi az FC Barcelona elöljáróinak ajtaján kopogtatott be azzal a kéréssel, hogy az egyik edzésen részt szeretne venni.

"A Barcelona nagyon pozitívan áll Schumacher kéréséhez, s készen áll arra, hogy teljesítse az ötszörös világbajnok kívánságát" - nyilatkozta a Radomir Antic dirigálta gárda egyik szóvivője. Arról azonban még nem született döntés, hogy a melbourne-i idénynyitón csak a negyedik helyen befutó német mikor gyakorolhat együtt Patrick Kluiverttel és társaival.

Mindeközben aggasztó hírek érkeztek a Brit Nagydíjjal kapcsolatban, ismét veszélybe került a futam jövője. Ezúttal azonban nem a Nemzetközi Automobil Szövetség különböző követelései jelentenek veszélyt, a verseny lebonyolításáért felelős Octagon szervezet jelentette be, hogy felkínálták eladásra a céget, a silverstone-i Brit Nagydíj megrendezésére vonatkozó jogokkal együtt.

Az Octagon tavaly 40 millió fontos veszteséget halmozott fel, emiatt döntött a tulajdonos Interpublic az eladás mellett, noha a vállalatnak 15 éves szerződése van a Brit Nagydíj megrendezésére. Bernie Ecclestone, a Forma-1 mindenható ura az üggyel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy amennyiben nem jelentkezik egy tőkeerős vevő, kikerülhet a versenynaptárból a silverstone-i futam.

"Nekem lényegében tökmindegy, hogy az Octagon vagy valaki más rendezi meg a futamot, ha azonban senki nem jelentkezik, nem lesz többé Brit Nagydíj" - jelentette ki magabiztosan Ecclestone, hozzátéve, hogy a BRDC (British Racing Drivers Club) felelős a gondokért, túl magas bérleti díjat kér ugyanis a pályáért.

KAPCSOLÓDÓ CIKK