Társoldalunk:

Ausztrál utódja lett Laudának a Jaguarnál

Befejeződött a "vezércsere" a Forma-1-es Jaguar-Cosworthnál, miután hétfőn John Hogant kinevezték sport- és kereskedelmi igazgatónak. Az 59 éves irányító "pótolja" majd a korábbi csapatfőnököt, a november 26-án menesztett Niki Laudát.

Hogan több funkciót is ellát, fizetése azonban az istálló múlt héten bejelentett takarékossági tervei szerint jóval szerényebb lesz, mint a korábbi háromszoros világbajnoké volt.

Az egyik világhírű cigarettagyártó-cégtől érkező, ausztrál származású Hogan harminc esztendeje áll kapcsolatban az autósport elitkategóriájával. A nyolcvanas évek elején tevékeny szerepet vállalt a McLaren feltámasztásában, szerződtette Ron Dennist, a később rendkívül sikeres csapatfőnököt, majd 1984-től a Ferrarival került mostanáig tartó kapcsolatba az általa képviselt konszern s az elmúlt egy-két évet leszámítva maga Hogan is.

A Jaguar 2000 óta szerepel a Forma-1-ben, azóta négy csapatfőnöke volt. Az elmúlt év végén költségkímélésként több tucat személycserére került sor, Lauda mellett Günther Steiner technikai igazgatót is elbocsátották.

KAPCSOLÓDÓ CIKK