Társoldalunk:

Minden pilóta minden autót vezetne

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ötletrohama, hogy újra izgalmassá tegyék a Forma-1-es versenyeket, újabb állomásához érkezett. Egy tervezet szerint minden pilóta minden autót vezetne egyszer az idény során, ami nem csak kiegyensúlyozott világbajnokságot, de a pilóták közvetlen összehasonlítását is biztosítaná.

Az FIA kilencpontos reformjavaslata

Ezt a tervezetet is a csapatoknak a hét elején elküldött dosszié tartalmazta, akárcsak a korábban már viták kereszttüzébe került súlynövelő rendszert. Mindkét elképzelés kemény kritikákat kap majd a hétvégi Japán Nagydíjon.

Az FIA elnöke, Max Mosley Bahrainben beszélt az ötletről, ahol egy új F1-es pálya alapkőletételén vett részt. "Rengeteg radikális javaslatunk van, melyeket meg kell beszélniük az istállóknak. Ezek egy része elég spekulatív, de beszélnünk kell róluk a csapatokkal, nem ülhetünk itt némán" - jelentette ki az FIA elnöke.

"Van egy nyomós érv amellett, hogy mindenki vezessen minden kocsit egyszer. Így láthatnánk, kik a legjobb pilóták, és ha ez érdekesebbé teszi a harcot a közönség számára, akkor nem hagyhatjuk figyelmen kívül" - mondta Mosley.

A tervezetet az F1 következő bizottsági űlésén, október 28-án vitatják meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKK