Társoldalunk:

Ron Dennis: A Michelinnek muszáj javulnia

Ron Dennis, a McLaren-istálló főnöke szerint a Michelinnek magasabbra kell tennie mércéjét, ha nem akarja, hogy jövőre is a Ferrarihoz kerüljön a világbajnoki cím.

Dennis úgy érzi, a francia gumiszállítónak minden idejét ki kell használnia, amennyiben fel akarja venni a versenyt a Bridgestone-Ferrari kettőssel, amely az idei 13 futamból 11-et megnyert, valamint elhódította az egyéni és konstruktőri vb-címét is.

Könyvajánlat

F1 sztorik 2002


"Csak akkor lehetsz elégedett egy gumigyárral, ha megnyerted vele a vb-t - és mi egyértelműen vesztesek vagyunk" - fejtegette Dennis. "A Williams és mi is egy futamot nyertünk idén, mindketten Michelinnel, de nem hiszem, hogy valamelyikünk elégedett lenne."

"Ezt a megjegyzést nem kritikának szántam" - tette hozzá a wokingiak első embere. "Két vállalat szállít abroncsot az F1-ben, így az egyikük mindig jobb lesz a másiknál. Az biztos, hogy mi közelebb kerültünk. A Michelin roppant erős vállalat, mellyel sok versenyt és vébéket is nyertünk korábban. Remélem, ez a jövőben is lehetséges lesz, de addig még rengeteg teendőnk akad."

KAPCSOLÓDÓ CIKK