Társoldalunk:

Barrichello indul az élről a Hungaroringen

Szeles időben, de közel 30 fokos melegben került sor a vasárnapi Forma-1-es Magyar Nagydíj rajtsorrendjét eldöntő szombati időmérő edzésre a Hungaroringen: a papírformát igazolva a két ferraris volt a leggyorsabb, közülük ezúttal a brazil Barrichello - minden idők leggyorsabb körével - megelőzte M. Schumachert, mögöttük R. Schumacher (BMW-Williams) lett a harmadik.


Forrás: EPA


A két Ferrari közül ezúttal
Barrichello volt a gyorsabb
Fotó: EPA
Az első negyedóra majdnem teljes egészében a semmittevés jegyében telt el. A 12. percben a Minardi angol újonca, Anthony Davidson gondolta úgy, hogy számára minden perc és minden megtett méter számít, ráfér a rutinszerzés, s magányos, nem túl gyors (1:19.206 p) körözésbe kezdett.

A 20. perc után a közönség már türelmetlenkedett, s rosszalló füttye "felébresztette" a pilótákat. Hamarosan heten tolongtak az aszfalton, s közülük az idén már ötször edzéselső Montoya érte el az első figyelemre méltó időt (1:15.228). Csapattársa, R. Schumacher azonban gyorsan javított ezen (1:14.571), majd következett M. Schumacher.

Nem sokat teketóriázott, s első kísérletre azonnal minden idők leggyorsabb körét tette meg (1:14.006), a hungaroringi rekord addig 1:14.059 volt. A folytatás az idei hagyományokat idézte: a ferrarisok egymással a csatáztak, jött Barrichello és egyszerűen feledtette istállója sztárját. Az 1:13.346 álomidőnek számított! Még akkor is, ha R. Schumacher hamarosan megközelítette (1:13.746). Bátyja azonban gyorsan visszaszerezte - ez a minimum - a második helyet (1:13.417).

Könyvajánló

Michael Schumacher és a Ferrari
Az utolsó percekben Barrichellónak sikerült "megvernie" saját magát (1:13.333), M. Schumachernek ugyanez nem sikerült (1:13.392).
Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK