Társoldalunk:

Montoya negyedszer is pole-t szerzett!

Hosszú ideig verhetetlennek látszottak a Ferrarik a Forma-1-es Brit Nagydíj időmérő edzésén, ám a hajrában jött Juan Pablo Montoya és letaszította a trónról az addig sziporkázó Rubens Barrichello, Michael Schumacher duót.

A trénig első fele meglehetősen unalmasra sikeredett, elsőként Enrique Bernoldi jelent meg, ami megnyugtathatta a rajongókat, hogy - egyelőre - minden rendben a csapat körül. Viszonylag korán, harmadiknak érkezett Michael Schumacher, aki fel is tette a mércét. Rubens Barrichello egy tizeddel maradt el csapattársától, mindenki más viszont egy másodpercen kívül volt a ferrarisok idején.

Még a Williams sem tűnt erősnek, Ralf Schumachertől is elérhetetlen messzeségbe vitték a pole pozíciót a ferrarisok, pláne miután M. Schumacher még javított is idején fél mp-et, Barrichello pedig egy századdal túlszárnyalta azt. Mindenesetre 21 perccel a leintés előtt Montoya még az ötödik helyen rostokolt, David Coulthard is jobban állt nála.

Ralf Schumi ugyan három tizedre megközelítette a Ferrarikat, ám nagyon úgy nézett ki: abban a kocsiban már végképp nincs több. Dehogynem. Most már végleg kijelenthetjük: Montoya edzésmenővé nőtte ki magát, nemhogy csapattársát, de a két vörös rakétát is megverte az utolsó percben, s elsőként a pálya történetében 1:19 perc alatti kört repesztett.

A kolumbiai zsinórban negyedszer szerzett első rajtkockát, teljesen eltérő karakterű pályákon. Néha az az érzése az embernek, hogy Montoya egy szénásszekérrel is faképnél hagyná a mezőnyt...

"Rengeteg apró változtatást eszközöltünk és mind jól sült el" - magyarázta Montoya. "Az egyensúly igaán jó volt, de nem igazán tudom, hol javítottunk az időn. Meglátjuk, mi történik holnap. Idén eddig nem mentünk elég gyorsan a versenyeken használt gumikon, de majd meglátjuk."

A Brit Nagydíj rajtsorrendje

Ujlaky István

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK