Társoldalunk:

Montoyáé a pole Kanadában is

A Monacói Nagydíj után Kanadában is Juan Pablo Montoya szerezte meg az első rajtkockát szombaton. A Williams-pilóta mögül két Ferrari és a csapattársa, Ralf Schumacher indulhat.

Fotó: Amber PR
Monty repülő cirkuszát Kanadábán is csodálhattuk
Meglepően hamar kimerészkedett Ralf Schumacher, a williamses futotta az első mért kört, 1:14.931 perc lett az etalon. Rögvest utána Juan Pablo Montoya javította meg a csúcsot, mintegy fél másodperccel. A grove-iak után a két Sauber ment ki, Nick Heidfeld jobb időt futott Felipe Massánál, a harmadik, negyedik helyen álltak ezzel.

Aztán megkezdődött a parádé, kijött szinte minden menő a pályára - a két ferrarist kivéve. Még negyven perc volt vissza, mikor olyan forgalom kerekedett, mint máskor a hajrában. Az eredmény: Kimi Räikkönen és David Coulthard a második, harmadik pozícióba röpítette McLarenjét. Aztán kijött Michael Schumacher, s egy mp-cel jobb időt autózott az addigi rekordnál, utána pedig márkatársa, Rubens Barrichello rakétázott a második helyre.

Az új rekord kisvártatva 1:12.836-ra módosult, ezt Montoya érte el, s rögtön utána Ralf Schumi kapaszkodott fel másodiknak. Az edzés felénél jártunk ekkoriban. Szato Takuma Jordanjében felrobbant a Honda-motor, Coulthard félbeszakította a gyors körét e miatt.

Jarno Trulli Renault-ja nekicsúszott a falnak, a kocsi jobb hátsó felfüggesztése megsérült, az olasznak vissza kellett állnia a bokszba. A két Ferrari tudott ugyan javítani, de csak Montoya és Ralf Schumacher közé férkőzhettek be.

Maradt még negyedóra, a hazaiak kedvence, Jacques Villeneuve feltornászta magát nyolcadiknak, Räikkönen pedig verte Coulthardot. Michael Schumacher javított a köridején, de még mindig két tized hiányzott a pole pozícióhoz, csapattársa meg kis híján nekifarolt a betonfalnak, mikor besokallt egy kanyarban.

Giancarlo Fisichella a Jordannel villantott, megszerezte a hatodik helyet, s megkezdődött az utolsó három perc, a fent említett szokásos parádéval. Ralf Schumachert zavarta a forgalom, Barrcihello és Räikkönen nem tudott javítani, DC megpördült a célegyenesbe vezető sikán végén, így maradt a sorrend, ami volt.

Az edzésnek épp a legjobbkor lett vége: lassan elkezdett szemerkélni az eső.

Juan Pablo Montoya: "Azért kezdtük korán az edzést, mert tartottunk egy esetleges záportól. Nagyszerűen ment az autóm, s emiatt természetesen boldog vagyok. Ugyanakkor úgy érzem, még jobb időt is elérhettem volna. Vasárnap érdekes futamot láthatnak majd a szurkolók."

Michael Schumacher: "Jobban örültem volna az első helynek, de utolsó gyors körömben már nem tudtam javítani. Így is jól sikerült a felkészülésünk, bizakodva várom a versenyt."

A Kanadai Nagydíj rajtsorrendje:
1. Juan Pablo Montoya, BMW-Williams (Michelin), 1:12.836 perc
2. Michael Schumacher, Ferrari (Bridgestone), + 0.182 mp
3. Rubens Barrichello, Ferrari (B), + 0.444
4. Ralf Schumacher, BMW-Williams (M), + 0.465
5. Kimi Räikkönen, McLaren-Mercedes (M), + 1.062
6. Giancarlo Fisichella, Jordan-Honda (B), + 1.296
7. Nick Heidfeld, Sauber-Petronas (B), + 1.303
8. David Coulthard, McLaren-Mercedes (M), + 1.549
9. Jacques Villeneuve, BAR-Honda (B), + 1.728
10. Jarno Trulli, Jordan-Honda (M), + 1.852
11. Olivier Panis, BAR-Honda (B), + 1.877
12. Felipe Massa, Sauber-Petronas (B), + 1.987
13. Jenson Button, Renault (M), + 2.018
14. Eddie Irvine, Jaguar (M), + 2.046
15. Szato Takuma, Jordan-Honda (B), + 2.104
16. Pedro de la Rosa, Jaguar (M), + 2.253
17. Enrique Bernoldi, Arrows (B), + 2.266
18. Mika Salo, Toyota (M), + 2.275
19. Heinz-Harald Frentzen, Arrows (B), + 2.279
20. Allan McNish, Toyota (M), + 2.485
21. Mark Webber, Minardi (M), + 2.672
22. Alex Yoong, Minardi (M), + 4.511

Ujlaky István

Ajánlat:

A Kanadai Nagydíj

Korábban:

Fórum:

Juan Pablo Montoya Fan Club