Társoldalunk:

Salo akarattal ütközött

Mika Salo századik versenyét a korlátnak csapódva fejezte be, ráadásul elmondása szerint készakarva, miután fékproblémákat észlelt Toyotáján.

Fotó: toyota-f1.com
Salo századik versenye a falnál ért véget
Az első kanyar, a Ste Devote után a pálya egyik leggyorsabb szakasza következett, mikor a finn hibát észlelt: "A fék hirtelen puha lett, és attól tartottam komoly ütközés vár rám, ezért próbáltam sebességet veszteni a Casino tér bejáratánál lévő korláton."

"Láttam a Vodafone hirdetést, ami még mindig sérült volt Eddie Irvine csütörtöki ütközésétől. Azt hittem, pontosan ugyanoda csapódom be, de a kerítésnél megperdültem, így elég hatással volt, hogy megállítson. Zavaró, hogy nem fejeztem be a versenyt, viszont a Toyota egy alkatrésze sem sérült meg, ami pozitívum" - mesélte Salo.

A finn futotta a verseny ötödik leggyorsabb körét, amely csupán 0.1 másodperccel volt lassabb a győztes David Coulthardénál, azaz a pontszerzés is reális lett volna a baleset és a nem tervezett kerékcsere (melyre a Michelin-gumi sérülése miatt került sor) nélkül.

"Erős vibrációt éreztem, ha minden igaz, egy egész szelet abroncs lejött" - magyarázta a finn. "Először arra gondoltam, megpróbálom folytatni az első tankolásig, de a gyorsabb részeken túl veszélyes volt."

Ujlaky István

Ajánlat:

Coulthard nyert Monacóban

Korábban:

Fórum:

Toyota Racing Team